23948sdkhjf

Mare Safety med ny kontrakt med Vard og Rem Offshore

Mare Safety seiler i medvind, og har nylig signert kontrakt med verftskonsernet Vard, for leveranse av en spesialbåt til Rem Offshores nye vindfartøy.

– Vard skal bygge flere slike konstruksjonsstøttefartøy (CSOV) til Rem Offshores havvindsatsing. Disse skipene blir bygd for å støtte konstruksjon og vedlikehold av havvindturbinparker, og vi er stolte av å kunne levere vårt kvalitetsprodukt som er spesielt tilpasset dette markedet, forteller daglig leder i Mare Safety, Are Garshol.

Båten, en Mare DC12WM, skal overleveres til Vard sammen med davit på vårparten 2023, og produktsjef båt, Torstein Teigene, har bare lovord å si om denne modellen.

– Dette er en spesialbåt tilpasset transport av mannskap og utstyr mellom CSOV og vindturbinene. Båten oppfyller de nye strenge utslippskravene som EU har pålagt skipsindustrien (Tier III), og vi har også oppgradert den med mye flott ekstrautstyr for bedre ytelse og komfort, sier Teigene.

Skaper kvalitet sammen med kundene

Han er klar på at Mare Safety de siste årene har jobbet målrettet mot å bli den foretrukne leverandøren av spesialbåter til vindmarkedet. Denne bransjen stiller ekstraordinære krav til ytelse og bærekraft, og Teigene mener at spesielt modellen Mare DC12WM tilfredsstiller og utmerker seg som et kvalitetsprodukt her.

– Gjennom konstruktive tilbakemeldinger fra kundene våre har vi etter hvert skapt et produkt som vi mener stiller i særklasse i dette segmentet. Det er gledelig å se at arbeidet vi har lagt ned gir resultat, og at denne kontrakten med Vard, sammen med andre leveranser innenfor dette segment, bekrefter Mare Safetys anerkjente posisjon som leverandør av arbeidsbåter til offshore wind, sier han.

Lokale leverandører

Kommersiell sjef i Rem Offshore, Ronny Pål Kvalsvik, er helt enig med Teigene.

– Det er naturlig for oss å velge lokale leverandører når de leverer internasjonale produkt på dette nivået. Samtidig har Mare foretatt en oppgradering og videreutvikling av båten med både gyro-stabilisering og ikke minst at den nå tilfredsstiller utslippskravene i IMO Tier III-forskriften. Dette er veldig viktig for oss, og gjør at vi er trygge på at Mare og DC12WM er det rette produktet for Rem.

– Mare leverte også en spesialbåt til Rem Offshore i 2021. Det er ekstra gledelig at lokale kunder kommer igjen og at Fosnavåg-rederiet nå ønsker flere båter av dette kaliberet. Det viser at vi gjør ting riktig og leverer kvalitet, avslutter Are Garshol.

 

Kilde: Mare Safety

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125