23948sdkhjf

Jordskjelv merket på plattform: - Føltes som en stor bølge

Snorre B-plattformen ble stengt ned etter det kraftige jordskjelvet utenfor Stad tirsdag. En av de som er om bord på plattformen beskriver det som om det var en stor bølge som traff plattformen.

Det var tirsdag morgen at det ble registrert et jordskjelv mellom Stad og Færøyene, nærmere 140 km vest for Florø i Nordsjøen.

Skjelvet ble merket godt på fastlandet på vestlandet, men også andre steder i Sør-Norge.

Lyd og vibrasjoner

Snorre B-plattformen ble stengt ned etter skjelvet, og en av de som er om bord på plattformen, Ingemund Steinsund, forteller til NRK hvordan han opplevde skjelvet.

– Det føltes som en stor bølge som kan treffe plattformen ved ekstremt uvær, men vi har godt vær her, så jeg fikk det ikke helt til å stemme, sier han.

Han forteller videre om lyd og kraftig vibrasjon, og han har ikke opplevd liknende på sine 20 år på plattformen.

Skjelvet ble målt til 4,7 på Richters skala, og det er et kraftig skjelv målt i norsk målestokk.

Skal tålen en tsunami

– For å få en tsunami eller flodbølge må styrken på skjelvet være nærmere seks til sju på skalaen. Plattformer og oljeinstallasjoner er godt dimensjonerte for dette, men jeg vil tro at de har merket skjelvet godt på plattformen i Nordsjøen, sier Anne Strømmen Lycke ved Norsar.

Litt senere tirsdag morgen meldte Equinor at de stengte ned Snorre B-plattformen som et sikkerhetstiltak. Det ble sendt ned undervannsroboter – ROV’er – for å undersøke havbunnen, som så normal ut.

Litt senere tirsdag formddag var man derfor i gang med å sette i gang produksjonen igjen.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156