23948sdkhjf

Hydro og ansatte går sammen for å samle inn penger til Ukraina

Hydro, LO og European Works Council starter innsamlingsaksjon for mennesker som er rammet av konflikten i Ukraina.

– Vi er dypt sjokkerte over den forferdelige situasjonen vi ser utspille seg i Ukraina, sier Hilde Merete Aasheim, konsernsjef i Hydro.

Torsdag 24. februar innledet Russland en fullskala invasjon av Ukraina. Hydro har ikke  virksomhet i Ukraina, men rundt 400 ukrainske statsborgere jobber ved selskapets ekstruderingsanlegg i Polen. Hydros organisasjon i Polen gjør sitt ytterste for å hjelpe de ansatte som er direkte berørt av konflikten i Ukraina.

Ansatte førsteprioritet

– Vår første prioritet er sikkerheten til våre ansatte. Vi vurderer fortløpende hvordan vi på best mulig vis kan gi støtte til ansatte som er rammet i en meget utfordrende situasjon. I tillegg hjelper vi våre kollegers familiemedlemmer der vi kan, sier Aasheim.

Hydros ekstruderingsanlegg i Polen organiserer transport til og fra den ukrainske grensen for ansatte som ønsker å ta med familiene sine til Polen. De tilbyr også overnatting for familiene ved ankomst til Polen. Lokalt vil Hydro også hjelpe familiene med å få på plass nødvendige dokumenter og oppholdstillatelser.

UNICEF

LO i Hydro og Hydros European Works Council (EWC) har satt i gang en innsamlingsaksjon for UNICEF. Ansatte oppfordres til å donere tilsvarende én timeslønn for å støtte det humanitære arbeidet for mennesker som er berørt av konflikten i Ukraina.

– De humanitære lidelsene og behovet for bistand i Ukraina er enormt. Vi oppfordrer derfor våre fagforeningsmedlemmer og alle andre i Hydro til å donere et beløp tilsvarende én arbeidstime for å støtte UNICEF, sier Tor Egil Skulstad, leder for European Works Council i Hydro.

SAMMEN OM Å HJELPE: Fra venstre: Leder for European Works Council i Hydro Tor Egil Skulstad, konsernsjef Hilde Merete Aasheim og fagforeningsleder for LO i Hydro Lars Kjetil Skeie. FOTO: HYDRO

Hydro er allerede signaturpartner til UNICEF Norge og vil matche den samlede donasjonen fra de ansatte.

– Vi vil støtte menneskene som er berørt av konflikten i Ukraina i denne svært vanskelige tiden, sier fagforeningsleder for LO i Hydro, Lars Kjetil Skeie.

Avsluttes tirsdag

– Hundretusenvis av mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine og umiddelbart behov for hjelp. Den beste måten Hydro kan bidra på, er gjennom vårt samarbeid med UNICEF Norge, sier Skeie.

Innsamlingen avsluttes 15. mars.

 

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14