23948sdkhjf

Fiskum Plate og Sveiseverksted: Har tatt over som leder etter onkelen sin

Han startet i bedriften som 17-åring. Nå har Jørgen Leander (44) tatt over som daglig leder for Fiskum Plate og Sveiseverksted. Og det i en tid hvor det skal ansettes flere.

Det er på en måte tredje generasjon som nå tar over Fiskum Plate og Sveiseverksted.

Det var bestefaren som startet bedriften, og så tok onkelen over. Og nå er det altså Jørgen Leander som har tatt over, både som daglig leder og styreleder, i tillegg til å være største andelseier.

Jobbet der i 27 år

– Jeg begynte i læra som platearbeider, så nå har jeg jobba her i 27 år. I 2018 ble jeg medeier i bedriften, sier Leander til Eikerbladet.

Fiskum Plate og Sveiseverksted ble etablert i 1959, og selskapet har utviklet seg i tråd med behovene og kravene i bransjen det jobber. Hovedfokuset til bedriften er stålbygg, etter å skaffet seg et navn innen bygg- og anlegg på 70-tallet.

Onkelen Tore Svenskerud forteller til Eikerbladet at de som liten/mellomstor bedrift har overlevd så lenge fordi de tilbyr kunnskap og kompetanse innen flere områder. Alt fra bruer, veier, bygninger og kunst og mye annet.

Innleid arbeidskraft

Han kan fortelle at det er medfører mye ekstraarbeid å følge myndighetskravene som pålegges bedrifter av deres type. Han er ikke særlig glad for at den sittende regjeringen vil gjøre det vanskeligere å få innleid arbeidskraft.

-Vi er helt avhengig av å kunne ha innleid arbeidskraft, sier han.

En annen stor utfordring som bekymrer den nye lederen er rekruttering til næringen. Det å skaffe fagarbeidere er blitt stadig vanskeligere, og Fiskum Plate og Sveiseverksted satser på å ta inn lærlinger. Han kan også røpe at de skal ansette nye folk, og det er primært en prosjektleder de er på jakt etter.

 

Kilde: Eikerbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11