23948sdkhjf

Deep Ocean skal ansette folk

Til tross for pandemi og høye strømpriser. Haugesund-baserte Deep Ocean skal ansette flere folk.

Deep Ocean er en sentral norsk aktør innen subsea-tjenester med inspeksjoner, vedlikehold og reparasjoner for olje- og gassnæringen over hele verden.

Ifølge Haugesunds Avis (HA) ble 2021 et godt år, og nå ønsker konsernsjef Øyvind Mikaelsen å øke innsatsen og kapasiteten inn i det nye året. I fjor omsatte konsernet med om lag 300 ansatte i Haugesund, for 800 millioner kroner. Totalt har konsernet om lag 1000 ansatte.

I tillegg til de mer tradisjonelle ROV-virksomhetene satser nå Deep Ocean for fullt inn mot fjernstyrte skip, som Mikaelsen tror vil være en realitet i 2023.

Fjernstyrte ROV'er

Det er særlig konsernets Remote Operating Center på Killingøy som skal oppgraderes og det skal ansettes flere hoder ved. Her fjernstyres ROV-aktiviteter i Nordsjøen, og i år skal man doble kapasiteten samt at man vil legge til rette for fjernstyrte skip.

- Vi er et ledende selskap innen denne teknologien, sier han til HA.

Selv om Deep Ocean står sterk innen olje og gass, jobber selskapet også økende inn mot offshore fornybar energi og havbunnsmineraler. Mikaelsen forventer flere kontrakter i 2022.

Lokale leverandører

Å jobbe mot lokale aktører har også høy prioritert hos selskapet, og i fjor kjøpte Deep Ocean tjenester for 800 millioner kroner fra lokale leverandører. Selskapet er også aktive mot lokale lag og foreninger, og støtter disse. Deep Ocean er en del av den maritime klyngen i Haugesund-området.

DeepOcean samarbeider med Solstad i Skudeneshavn og Aker Solutions under Windstaller-paraplyen.

Mikaelsen forteller til avisa at koronapandemien har vært utfordrende for hele bransjen, men at det først og fremst har gått utover reiser, mannskapsskifter og jobbrotasjoner. 

- Men vi har klart å finne løsninger på det aller mest, selv om korona også vil prege oss i 2022, sier han.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11