23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen skal ansette 500 i 2024

Årsaken til gladnyheten er at det skal bygges en ny gigantisk våpenfabrikk i Sølvbyen.

Det er Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) som kommer  med nyheten etter at regjeringen i forrige uke lanserte nye milliarder til våpenproduksjon i Norge.

Nammo får ekstra med penger for å kunne møte etterspørselen etter ammunisjon, mens KDA skal produsere Naval Strike Missile (NSM) og Join Strike Missile (JSM).

Bygges i 2024

Ifølge Laagendalsposten skal den nye fabrikken bygges inneværende år, og det skal ansettes 500 nye personer.

Det er økt etterspørsel etter våpen og ammunisjon i en urolig verden preget av krig og konflikter som er bakgrunnen for at regjeringen nå bevilger ekstra midler.

– Vi er godt rustet til å håndtere økt etterspørsel, sier Simensen og viser til at bedriften de siste årene har investert i økt produksjon og kapasitet blant annet gjennom å rekruttere cirka 500 nye kollegaer både i 2022 og 2023. Samme antall skal altså rekrutteres i inneværende år, sier kommunikasjonsdirektør Ivar Simensen i KAD til lokalavisa på Kongsberg.

Totalt 1200 personer

De totale investeringene i nytt produksjonsanlegg for missiler beløper seg til rundt tre milliarder norske kroner. Totalt vil anlegget syssesette rundt 1200 personer.

Kongsberg Defence & Aerospace er søker til EU-programmet ASAP, der Norge er en bidragsyter. ASAP er et program for å gi europeisk forsvarsindustri økt produksjonskapasitet innen ammunisjon og missiler.

I februar er det ventet avklaring om hvilke bedrifter som vinner fram med søknadene sine til EU-programmet.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125