23948sdkhjf

Storordre og milepæl for Hydra Pipe til Artec Aqua

Hydra Pipe har inngått avtale med Artec Aqua om leveranser av rørsystemer til Salmon Evolution sitt landbaserte oppdrettsanlegg som er under bygging på Indre Harøy i Hustadvika kommune.

- Vi er svært takknemlige for at Artec Aqua velger en total løsning fra Hydra Pipe. For oss er dette banebrytende og en milepel i vår utvikling. Dette er et nytt marked og segment hvor vi ser store muligheter med vår høye kompetanse og innovative systemer, sier Morten Hatledal, administrerende direktør i Hydra Pipe.

Han forteller at leveransen blant annet omfatter Hydra Pipe sitt unike gjenge- og sveisefrie fittingssystem PYPLOK, som er en meget tidsbesparende og kostnadseffektiv grønn løsning.

- PYPLOK er en revolusjonerende metode for nyinstallasjon, reparasjon og vedlikehold av rørsystemer. Med dette systemet sparer du miljøet, samtidig som at løsningen er betraktelig tids- og kostnadsbesparende sammenlignet med tradisjonell fremgangsmåte, sier han. 

 Enormt anlegg

Salmon Evolution sitt landbaserte anlegg i det nedlagte steinbruddet på Indre Harøy er et enormt anlegg. Det første byggetrinnet skal ha en årlig kapasitet på 9.000 tonn rund fisk, og ved ferdigstillelse skal Salmon Evolution produsere 36.000 tonn fisk i året. I mars 2022 skal det første karet fylles med laks, i det som skal bli et av Europas største oppdrettsanlegg på land.

- Det blir spennende å være med og å følge opp dette prosjektet. Vi bygger og leverer container sammen med systemene våre, og denne skal fungere som lager- og logistikksted for montørene.

Hydra Pipe ble etablert i Ålesund i 2010. Selskapet leverer alle typer rør, fittings-systemer, flenser, slanger, ventiler, prefabrikasjon av rørsystem til segmenter innen maritimt, offshore energi, landbruk, og nå også til havbruk.

- Havbruk er interessant

- Det som skjer innen havbruk er meget interessant, ikke minst er det spennende å kunne samarbeide med selskaper som Artec Aqua som tenker nyskapende løsninger i alle ledd. Vi ser fram til at vi sammen skal levere et meget godt sluttresultat for Salmon Evolution, avslutter Morten Hatledal i Hydra Pipe.

Kilde: Hydra Pipe

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141