23948sdkhjf

Stålverket på Jørpeland legges ned – 77 mister jobben

77 ansatte ved hjørnesteinsbedriften Stavanger Steel mister jobben når stålverket nå sikter mot en styrt avvikling første halvår 2022.

Det var mandag at de ansatte på et allmøte fikk beskjed om at bedriften skal avvikles gjennom en såkalt styrt avvikling. Det er altså ikke snakk om konkurs.

Avviklingen skal ifølge avisa Strandbuen, skje i løpet av første halvår 2022. I en pressemelding fra Stavanger Steel AS går det fram at det er flere hovedårsaker til at verket nå skal legges ned. En av dem skal være de økte strømprisene de siste månedene, i tillegg til lav etterspørsel og betalingsvilje for produktene. For å kunne drive måtte det også foretas store vedlikeholdsinvesteringer de nærmeste fem årene.

 Etablert i 1910

Stavanger Steel ble etablert i 2017. Da kjøpte selskapet virksomheten etter at Nomac AS, som hadde drevet Stålverket i to år, gikk konkurs.

Stålverket på Jørpeland i Rogaland ble etablert i 1910, og har vært en hjørnesteinsbedrift i kommunen.

HJØRNESTEINSBEDRIFT: Stålverket på Jørpeland har vært en hjørnesteinsbedrift siden det ble etablert i 1910. FOTO: STAVANGER STEEL

Helge Skjellevik jobber i nabobedriften Aquamarine, og han synes det er trist at Jørpeland Stålverk nå legger inn årene.

 - Hatt en dårlig følelse

Strandbuen skriver at Skjellevik startet å jobbe på stålverket i 1985, og at han senere har vært innom både Aquamarine og Stålverket.

- Jeg har hatt en følelse av at de ikke kom til å drive stålverket i så mange år til, sier han til avisa.

Og han legger til at da strømprisene skjøt i været, ble følelsen for verket enda dårligere.

Aquamarine, som holder til i nabobygget, blir også rammet av avviklingen, fordi selskapet har kjøpt en del varmebehandlingstjenester av stålverket, og nå må finne en annen løsning på dette.

Også Aquamarine har merket de høye strømprisene de seneste ukene og månedene.

Trenger ikke flere ansatte nå

På spørsmål om Aquamarine har mulighet til å hjelpe de som nå rammes av nedleggelsen ved stålverket, svarer Skjellevik at de ikke har behov for flere ansatte for øyeblikket.

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.068