23948sdkhjf

Ståltransport: Med 7,8 tonn for mye i lasten - det ble dyrt

Med 7,8 tonn stål for mye i hengeren, ble det for mye Statens Vegvesen under en kontroll på Svinesund onsdag.

Statens Vegvesen gjennomførte onsdag en større kontroll ved Svinesund. 57 tunge kjøretøy ble kontrollert, og som vanlig var det noen som hadde mangler og andre «ulumskheter».

En av de som ble stanset var en sjåfør på et svensk vogntog. Han hadde hele 7,8 tonn overlast med stålmaster om bord i lasten. Sjåføren fikk et gebyr på 21.800 kroner, og han måtte kvitte seg med lasten før han fikk kjøre videre.

Gebyr på 44.000 kr

Et annet vogntog, som vegvesenet omtaler som «svensk/portugisisk», ble også stanset på Svinesund. Om bord fant kontrollørene en overlast på 7,6 tonn. Her vanket det et gebyr på hele 44.000 kroner og en omlasting før sjåføren kunne kjøre videre.

Og dette var ikke det eneste stål-relaterte tilfellet kontrollørene kunne melde om i løpet av kontrollen. Et vogntog fra Polen fikk nemlig ikke kjøre en meter til da kontrollørene fant ut at ett av hjulene «gikk på stålet». I tillegg hadde en bremseskive sprukket på et styrehjul. Vogntoget ble tauet inn til verksted for reparasjon før det kunne kjøre videre.

24 fikk kjøreforbud

Av de 57 vogntogene som ble kontrollert på Svinesund onsdag, fikk 34 pålegg. 24 kjøretøy fikk kjøreforbud.

 

Kilde: Statens Vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125