23948sdkhjf

Aker Solutions: Verdal fikk ny jobb fra Egersund – sikrer arbeid for permitterte

Aker Solutions’ verft i Egersund skulle egentlig ta oppdraget, men der hadde de mer enn nok å gjøre. Resultatet ble at oppdraget ble overført til Aker Verdal, som da kan redusere antall permitterte.

Aker Solutions’ verft har som tidligere omtalt tomme ordrebøker og har måttet permittere 60 og sende ut varsel til 150 ansatte. Nå kan noen av disse komme tilbake litt etter litt, ettersom verftet i Trøndelag fikk et nytt oppdrag.

Det går ut på å bygge en ny helikoptergarasje til Heidrunplattformen på oppdrag fra Equinor, skriver NRK.

Fra Egersund til Verdal

Opprinnelig var det Aker Solutions’ verft i Egersund som skulle hatt denne jobben, men der har man mer enn nok å gjøre, så oppdraget ble flyttet til Verdal. Det betyr at 60 personer kan komme tilbake på jobb når arbeidene tar til i mars neste år.

– Vi vil nok fremdeles ha noen utover i første halvdel av neste år. Men antallet går stadig nedover. Vi får leid ut mer folk og vi får inn nye oppdrag. Vi begynner derfor å se en horisont på antall permitteringer framover nå, sier verftsdirektør Erik Stiklestad, til NRK.

Oppdraget er ikke en stor ordre for Aker Solutions Verdal, men slik situasjonen er nå, tas det i mot med åpne armer og stor jubel.

Aker Solutions Verdal

FÆRRE PERMITTERTE: Det nye oppdraget ved Aker Solutions Verdal vil gjøre at færre blir permitterte. FOTO: AKER SOLUTIONS

Jobben som skal gjøres for Equinor er imidlertid ikke nok til å avslutte permitteringene helt.

Ny helikoptertype

Den nye helikoptergarasjen på Heidrun-plattformen skal bygges fordi man fra 2023 får en ny type redningshelikopter som trenger mer plass og er tyngre. Det betyr at Aker Solutions Verdal skal bygge et 500 tonn tungt bygg – primært i stål.

– Vi vet Aker Verdal er kjent for å levere kvalitet og oppdrag til rett tid, og det betyr mye for dette prosjektet. Vi vil ha helikopteret i drift så fort det er på plass, sier prosjektleder Geir Flatås i Equinor, til NRK.

Kilde: NRK

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125