23948sdkhjf

Wärtsilä skal bli karbonnøytral innen 2030

Wärtsilä skal nå sine ambisiøse klimamål om å bli karbonnøytral på egen drift gjennom sin «Klar for 30»-forpliktelse.

I tillegg vil konsernet tilby en produktportefølje som er klart for karbonfrie drivstoff, skriver selskapet i en pressemelding.

Wärtsiläs mål for karbonnøytralitet dekker direkte klimagassutslipp fra selskapets egen virksomhet, inkludert forskning, utvikling og fabrikkenes testområder for motorer, samt innkjøpt energi.

– Disse nye, ambisiøse "Klar for 30"-klimamålene viser forpliktelsen til målsetningen vår om å muliggjøre bærekraftige samfunn. Vårt mål er å støtte kundene våre på deres dekarboniseringsreise, og dermed forme en bærekraftig fremtid for marine- og energisektorene. Våre produkter, løsninger og tjenester vil møte strenge miljøkrav, og drivstoffleksibiliteten til motorene våre som driver disse sektorene er nøkkelen for å muliggjøre transformasjonen. Samtidig må vi også gjøre vår del som en organisasjon, og minimere vårt eget miljøavtrykk, kommenterer Håkan Agnevall, President og CEO i Wärtsilä i pressemeldingen.

Wärtsiläs veikart for dekarbonisering er basert på en selskapsinitiert analyse som identifiserer nøkkeltiltakene for å nå målet om karbonnøytralitet. Verktøykassen inkluderer tiltak som energisparing, kjøp av grønn strøm, bytte av drivstoff, bruk av mer effektive teknologier og bruk av kompenserende tiltak for utslipp som er vanskelige å redusere. Det arbeides for tiden med en detaljert gjennomføringsplan og tidslinje.

Wärtsilä har i flere tiår systematisk fokusert på energisparing og reduksjon av konsernets utslipp. Å bli karbonnøytral krever en helhetlig tilnærming,

– Å sette et karbonnøytralitetsmål er en nødvendig milepæl for enhver bedrift. Vi som organisasjon er klare for denne utfordringen, og forstår at disse målene representerer den første fasen av vår dekarboniseringsreise, sier Kari Hietanen, Executive Vice President, Corporate Relations and Legal Affairs i Wärtsilä.

En produktportefølje som er klar for karbonfrie drivstoff innen 2030

Det andre sentrale klimamålet er knyttet til Wärtsiläs produktportefølje, og dens klargjøring for bruk av karbonfrie drivstoff innen 2030. Energi- og marinesektorene er fremdeles avhengige av fossilt brensel. Wärtsiläs nåværende portefølje gjør allerede kundene i stand til å bytte til karbonnøytrale drivstoff, som biodrivstoff eller syntetisk metan. Overgangen fra fossilt brensel til karbonnøytralt eller karbonfritt drivstoff vil skje gradvis. Wärtsilä muliggjør denne overgangen ved å tilby teknologier som lar kundene bruke mer bærekraftige drivstoff når disse blir tilgjengelige.

I juli 2021 lanserte Wärtsilä et stort testprogram for karbonfrie løsninger med hydrogen- og ammoniakkdrivstoff. Wärtsiläs agnostiske tilnærming til drivstoff gjør selskapet i stand til å støtte energi- og marinesektorene i utformingen av framtidige, bærekraftige og effektive drivstoffstrategier – i flere kostnadsoptimale trinn.

– Wärtsilä har investert mye i forskning og utvikling, og har gjort en langsiktig innsats innen produktutvikling med fokus på drivstoffleksibilitet, energieffektivitet og utslippsreduksjon. Dette er et naturlig skritt i målsetningen vår om å forme dekarboniseringen av energi og marine, sier Håkan Agnevall.

I begynnelsen av 2021 oppdaterte Wärtsilä sine bærekraftsmål, som i tillegg til karbonnøytralitet fokuserer på to langsiktige temaer: å øke sikkerhet, mangfold og velvære, samt å være et aktivt og ansvarlig medlem av samfunnet. Målene for karbonnøytralitet er nå oppdatert med forpliktelsene som ble kunngjort tirsdag.

Kilde: Wärtsilä

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125