23948sdkhjf

Cemre Shipyard velger sjøvannskjølere fra Hydroniq Coolers til verdens største brønnbåt

Cemre Shipyard har tildelt Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers en kontrakt for å levere det marine kjølesystemet til to brønnbåter som det tyrkiske skipsverftet bygger, hvorav et av fartøyene vil bli verdens største brønnbåt.

Cemre Shipyard bygger to brønnbåter, henholdsvis nybygg nummer 76 og 77, for det norske brønnbåtrederiet Seistar Holding.   

Hydroniq Coolers skal levere selskapets skrog-integrerte “Rack” sjøvannskjøler til de to brønnbåtene. «Rack» sjøvannskjøler er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom, hvor det reduserer temperaturen til skipets hovedmotor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann, men uten å oppta verdifull plass i maskinrommet. Dette er en foretrukket løsning for både mannskap og reder.

– Vår Rack sjøvannskjøler er det mest populære valget blant norske verft som bygger brønnbåter. Produktet øker også i popularitet internasjonalt, hvor Cemre Shipyard er en de internasjonale aktørene som leder an og er veldig godt kjent med teknologien vår, sier Jan Inge Johannessen, salgssjef hos Hydroniq Coolers.

Utviklet av SALT

De to brønnbåtene til Seistar er utviklet av norske SALT Ship Design. De vil utstyres med sirkulære fisketanker og fartøyene blir henholdsvis 69,9 meter og 110 meter lange.

Det største fartøyet vil ha en lagringskapasitet på 8 000 kubikkmeter og en dødvekt på cirka 12 000 tonn, noe som gjør det til verdens fartøy for transport av levende fisk når det er ferdigbygd. Det mindre fartøyet vil ha en lastekapasitet på 2 200 kubikkmeter.

– Noen vil hevde at størrelsen ikke teller, men alle som jobber i maritim næring og oppdrettsbransjen er villig til å innrømme at det alltid er gøy å være med på de største prosjektene. Det samme gjelder hos oss i Hydroniq Coolers, og vi gleder oss til å levere marine kjølesystemer som passer perfekt til disse svært forskjellige fartøyene, sier Jan Inge Johannesen.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille sjøvannskjølerne ved selskapets hovedkvarter utenfor Ålesund og levere det til Cemre Shipyard i Tyrkia.   

 

Kilde: Hydroniq Coolers

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125