23948sdkhjf

Styrmannen kjørte rett i brua – må møte i retten

Styrmannen på lastebåten MV «Framfjord» kjørte båten rett inn i Nordhordlandsbrua. Båten fikk så store skader at den måtte kondemneres. Nå er mannen tiltalt av politiet.

Hvis mannen blir dømt etter tiltalen vil han kunne bli dømt til to års fengsel. Bakgrunnen for rettssaken som kommer opp 14. desember, er at styrmannen på lastebåten MV «Framfjord» skal ha sovnet og krasjet båten inn i Nordhordlandsbrua natt til 6.juni i 2019.

Det er NRK som skriver om saken, og at politiet nå har tatt ut tiltale mot den 26 år gamle styrmannen. Han skal være tiltalt for å ha sovnet eller unnlatt å følge med slik at fartøyet kom ut av kurs og kolliderte med brua.

Sammenstøtet var så kraftig at hele styrhuset ble smadret, og båten ble senere kondemnert. Det gikk også hardt utover brua, som får forkortet levetid som følge av kollisjonen.

- Stygg sak

– Det er en stygg sak i den forstand at den medførte store skader. I verste fall kunne broen blitt satt ut av spill, og det kunne oppstått alvorlig personskade, sier aktor, politiadvokat Trygve Ritland, til NRK.

Styrmannen skal ikke ha gitt en uforbeholden tilståelse av hendelsesforløpet.

Hadde MV «Framfjord» holdt den kursen fartøyet opprinnelig skulle, ville båten lett ha kommet under brua som på seilingsledssteet er 30 meter høy. Av en eller annen grunn har skipet kommet ut av kurs, og traff brua like nord for hovedløpet, der brua var langt lavere. Båten skal ha seilt ruten mange ganger.

I tillegg til styrhuset ble en gravemaskin som stor foran dette på båten, knust. Sju personer var om bord i båten, men ingen av disse ble skadet i sammenstøtet.

Nordhordlandsbrua fikk ifølge NRK såkalte metningsskader som gjør at levetiden blir kortere. Reparasjonen på brua er estimert til mer enn ni millioner kroner.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094