23948sdkhjf

Defas ladekabel-fabrikk skal ansette flere, men kommunen klarer ikke skaffe boliger til dem

Defa-fabrikken i Nesbyen i Hallingdal sikret seg en kjempekontrakt for å produsere ladekabler til elbiler. Det gjør at arbeidsstaben skal fordobles. Likevel er det et stort problem: Hvordan skal kommunen skaffe bolig til alle de som skal ansettes?

Ifølge NRK klarer ikke Nesbyen kommune i Viken fylke å skaffe boliger til alle ansatte som skal jobbe ved Defa-fabrikken. Som følge av den lukrative ladekabel-kontrakten, skal bedriften ansatte 100 nye medarbeidere. Noen av dem har allerede begynt og kommet til bygda, men de fleste skal ansettes de nærmeste månedene. Utfordringen er at de må ha et sted å bo.

En av de som har startet hos Defa sier til NRK at han nå bor på gården til foreldrene, mens en leilighet han har kjøpt, skal pusses opp i Hemsedal.

Defa ladekabel

LADE-SATSING: Defas fabrikk på Nesbyen skal produsere mange ladekabler til el- og hybridbiler i årene som kommer. FOTO: DEFA

Det var i fjor at Defa-konsernet bestemte seg for å satse på fabrikken i Hallingsdalsbygda ved å legge produksjonen av ladekabler for el- og hybrid-biler til Nesbyen. Da hadde selskapet om lag 70 ansatte. Som følge av kontrakten vil det allerede i november komme 50 nye medarbeidere til bedriften og bygda.

«For at produksjonen i Norge skal lønne seg, har teknologi- og produksjonsselskapet investert 90 millioner kroner i automatisering. Én tredjedel er støtte fra Innovasjon Norge, lokale selskaper og Nesbyen kommune», skriver NRK.

Nesbyens innbyggertall har gått nedover de senere årene, og derfor ønsker kommunen seg flere innbyggere. Men det er boligmangel i kommunen, noe som gjør at mange av de nyansatte ved Defa-fabrikken må bosette seg i nabokommunene.

Nesbyen-ordfører Tore Haraldseth sier at det er gledelig at Defa-fabrikken skal ansette mange nye, men at kommunen ikke var forberedt på å kunne tilby alle de nye bolig.

Defa

SKAL ANSETTE FLERE: Defa-fabrikken i Nesbyen skal ansette mange flere, men kommunen har problemer med å skaffe de nyansatte bolig. FOTO: DEFA

Ordføreren opplyser til NRK at det jobbes på spreng med å forsøke å skaffe boliger til de som kommer til bygda. Å bo på hytta er en mulighet. Kommunen har også sendt ut en henvendelse til kommunens innbyggere om de har mulighet til å leie ut.

Men foreløpig må de som skal begynne på Defa-fabrikken bosette seg i nabokommunene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093