23948sdkhjf

Otto Olsen: - Vi opplever en betydelig større grad av hamstring

- Det foregår nok en større grad av hamstring nå, som følge av økte priser på metaller. Det sier salgs- og markedssjef Michael Mørum hos Otto Olsen til Metalsupply.

Otto Olsen er en stor norsk leverandør til flere ulike segmenter innen norsk industri. Salgs- og markedssjef Michael Mørum sier til Metalsupply at den økte prisen på råvarer til metall-industrien får flere utslag.

- Det er litt usikkert hvordan dette påvirker oss som beddrift. Siden dette skjer på alle fronter, så vil konkurransekraften bli den samme. Dog finnes det mange produsenter som har sikret seg mot prisøkninger mot underleverandører som Otto Olsen og da går det klart utover marginen, sier Mørum.

Mye ekstra-arbeid

Han nevner mye ekstra-arbeid og overtid som følge konstante endringer i prisbildet, men han er også klar på at det ikke bare er prisen på råvarene som påvirker prisene for Otto Olsen.

- Råvaretilgangen er også begrenset som følge av den globale kontainer-mangelen, og det er en 10-dobling av fraktkostnader fra Østen. Det foregår nok en større grad av hamstring, og tilstandene kan minne veldig om de de som var i 2008, der man før finanskrisen kjøpte hjem på spekulasjoner osv, sier salgs- og markedssjefen videre.

Otto Olsen

ENDRE PRISENE: Otto Olsen har måttet endret prisene tre ganger det siste året som følge det urolige metall-markedet. Her fra bedriftens nye lager. FOTO: MORTEN DAHL

Endret prisene tre ganger

- Kan du si noe om hvor mye prisene har økt hos dere de siste månedene?

- Nei, Men siste året har vi måtte endre priser tre ganger. Før korona lå stålprisen på kr.8-9,- og nå nærmer den seg 15,- pr. kilo. Dette gjør at vårt dekningsbidrag blir påvirket og man sjelden klarer å ta alle økningene igjen i samme tempo, svarer Mørum.

- Hvor mye må kundene deres regne med å ta av støyten for økte priser?

- 70-80 prosent. Vi klarer ikke følge med og har andre varslingsfrister mot kunder enn vi får fra leverandører som gjør at vi alltid henger etter, avslutter Michael Møren hos Otto Olsen.

 

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094