23948sdkhjf

Ville la datteren (13) få "lett arbeid" i aluminiumsbedriften – søknaden ble avslått

Daglig leder Jan Remy Taaje hos Elverhøy Aluminium og Glass, søkte om å få sette datteren på 13 i lett arbeid ved bedriften. Han fikk avslag, men også beskjed om at han aldri hadde trengt å søke om dette.

Taaje opplyser til Romerikes Blad at døtrene synes det er gøy være med pappa på jobb, og etter hvert har de gjort noe forefallende arbeid, som har vært nyttig for Elverhøy Aluminium og Glass. Til avisa forteller han at derfor ville han gi datteren på 13 år litt penger for jobben, og han sjekket derfor med Arbeidstilsynet om hvordan de stilte seg til dette.

Han fikk avslag på søknaden om la 13-åringen jobbe litt i bedriften. Dette til tross for at det på tisynets nettsider står følgende: «Hvis du har fylt 13 år kan du utføre «lett» arbeid. Forutsatt at arbeidet er lett, kan du for eksempel ta jobb som avisbud eller utføre kontor- og butikkarbeid.»

Den daglige lederen for Elverhøy Aluminium og Glass mente og mener at datterens innsats i bedriften kan være en god innfallsport til det arbeidslivet som venter henne senere, samtidig som hun får erfaring.

Så viste det hele seg altså å være basert på en misforståelse, skal vi tro Romerikes Blad.

For når Arbeidstilsynet blir kontaktet, kommer det fram at Jan Remy Taaje egentlig ikke hadde trengt å søke tilsynet i det hele tatt fordi som det går fram av teksten på nettsiden til etaten, så kan man jobbe som 13-åring.

Ved Arbeidstilsynet får lokalavisa opplyst at det er forskjell på «avvisning av vedtak» og «avslag på vedtak».

– Hvis noen får avslått søknaden sin til Arbeidstilsynet om å sette et barn til arbeid, betyr det at vi ikke godkjenner at barnet kan settes til det arbeidet som det søkes om. En avvisning betyr at Arbeidstilsynet ikke kan behandle søknaden. Det kan for eksempel være fordi vi ikke har fått de opplysningene vi trenger for å behandle søknaden, eller fordi vi ikke har myndighet til å behandle søknaden, sier seksjonsleder for avdeling søknader og meldinger i Arbeidstilsynet, Anette Østmo Farstad.

Hun legger til at Taaje egentlig ikke hadde trengt å søke i det hele tatt i denne saken. Tilsynet innrømmer at nettside-tekstens utforming kan tolkes ulikt, og vurderer om de skal gjøre om teksten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08