23948sdkhjf

Største enkeltinstallasjon av lusefilter i Norge

Ditech fikk i begynnelsen av mars ordre på 10 Auto-line VLR selvrensende filtersystemer til Frøy ASA. Filtersystemene skal installeres på det ombygde offshorefartøyet «Frøy Challenger» som blir et høykapasitets avlusningsfartøy.

- Biosikkerhet er en av grunnene til at vi valgte Auto-Line VLR – ett selvrensende filter med enkel daglig tilkomst for rengjøring og vedlikehold, noe som gir besparelse på service, nedetid og redusert vasketid, Sier Karl Erik Saure i Frøygruppen

I juni ble filtersystemene levert og skipet forventes å settes i drift i løpet av august 2021. Dette er den største enkeltinstallasjonen av Auto-line VLR på et avlusningsfartøy i Norge og de 10 filtrene vil ha en kapasitet på 10 000 m3/t. I tillegg til denne avtalen har Ditech allerede levert og har kontrakter på levering av flere selvrensende filtersystemer til oppdrettsnæringen i 2021.

FERDIG: Michael Rode foran leveransen til Frøy-gruppen. FOTO: DITECH

- Levering av selvrensende filter til oppdrettsnæringen har økt de siste årene, noe som i hovedsak skyldes gode resultater og erfaringer fra tidligere prosjekter. I tillegg hjelper det at systemene vi leverer er bærekraftige og krever lite vedlikehold, sier Øyvind Sivertsen hos Ditech

Ditech AS er en av landets ledende filterleverandører. Selskapet har 14 ansatte med hovedkontor i Tønsberg og salgskontor i Bergen.

 

Kilde: Pressemelding fra Ditech

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141