23948sdkhjf

Fiskebåt har lekket opptil 7000 liter diesel

Dramaet rundt den russiske fiskebåten «Tamango» er ikke over. Båten ligger nå halvveis ned i vannet, og Kystkverket antar at mellom 5.000 og 7.000 liter diesel har lekket ut i fjorden.

Ifølge NRK er dieselen tydelig synlig på havoverflaten i Ellinghamn. I bukta, som ligger fem kilometer nord for Kirkenes, ligger «Tamango» halvveis på land med akterenden nedsunket i vannet, og rundt båten kan man tydelig se at det er lekket diesel ut fra båten. Båten ligger altså delvis på land.

– Brannen er mer eller mindre slukket av seg selv, men vi har ikke kunnet gått om bord da båten ikke er skikkelig sikret, sier varabrannsjef Oddleif Wara ved Sør-Varanger Brannvesen til NRK.Oljesøl

DIESELSØL: Man kan tydelig se dieselen som er lekket fra fiskebåten, som ligger delvis på land øverst i bildet. FOTO: KYSTVERKET

Til tross for at det er lagt ut lenser rundt båten, har ikke dette vært nok for å kunne samle opp dieselen som er lekket ut, og dermed forårsaket forurensning.

Den russiske fiskebåten begynte å brenne sist søndag da den lå til kai hos KIMEK i Kirkenes. Da brannmannskapene ikke fikk kontroll på flammene der, ble fartøyet fraktet ut i fjorden, der det natt til mandag var flere eksplosjoner om bord.

Kystverket er ikke bekymret for dieselen som er lekket ut, og opplyser at den vil naturlig brytes ned gjennom fordampning og naturlig nedblanding i vannet.

Det russiske rederiet som eier «Tamango», har sagt at de skal gjøre alt de kan for å få ryddet opp etter brannen og lekkasjen. Et fartøy fra rederiet vil ankomme Ellingham med det første, og skal bistå med å få fjernet fartøyet så snart det er mulig.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125