23948sdkhjf

Deepwell med underskudd, men sikrer arbeidsplassene

2020 ble et vanskelig år for oljeselskapet Deepwell. Men selskapet er likevel ganske fornøyd, ikke minst fordi arbeidsplassene synes å være sikret.

Bakgrunnen for minustallene for fjoråret skyldes i all hovedsak nedskrivninger på 69,3 millioner kroner, som førte til et underskudd. Hadde det ikke vært for dette, ville selskapet gått med overskudd.

Karmøy-bedriften opplevde en dramatisk slutt på fjoråret, ifølge Haugesunds Avis (HA). Da mistet Deepwell nemlig en stor og viktig kontrakt med Equinor, noe som førte til at selskapet måtte sette i verk en nedbemanningsprosess. Dette førte til at 120 til 140 ansatte ble sagt opp både onshore og offshore i januar. Det utgjorde halve staben.

Driftsresultatet i fjor viser et underskudd på 64,1 millioner kroner – mot et positivt driftsresultat i 2019 på 139.000 kroner.

Årsresultatet i 2020 endte med et underskudd på 74,3 millioner kroner, noe som var langt verre enn tilsvarende resultat året før med et underskudd på «bare» 8,1 millioner kroner.

Inntektene gikk noe opp i fjor, men dette bidro lite da kostnadene økte kraftig til 423,9 millioner kroner. Det var 114,2 millioner kroner mer enn i 2019, skriver HA.

Asbjørn Hauge er basesjef for Deepwell, og han mener at arbeidsplassene på Husøy, hvor selskapet har hovedkontor, er sikret som følge av at Deepwell ble kjøpt opp av Archer.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125