23948sdkhjf

Artec Aqua inngår avtale med K Smart Farming i Sør-Korea

Endúr ASAs datterselskap, Ålesund-selskapet Artec Aqua AS, har inngått avtale med K Smart Farming Co., Ltd. ("KSF") om å gjennomføre et skisseprosjekt for et landbasert oppdrettsanlegg med 20 000 tonns produksjonskapasitet i Sør-Korea. Nå skal Artec Aqua øke staben ytterligere, og ser etter ressurser med internasjonal erfaring.

Avtalen med KSF inkluderer også en intensjon om at Artec Aqua skal prosjektere, levere, installere og igangkjøre prosessrelaterte systemer og utstyr til den fremtidige utbyggingen av prosjektet.

– Vi er svært glade for å bli tildelt dette skisseprosjektet, som plasserer oss i førersetet for å bistå med en full utbygging av dette spennende oppdrettsanlegget i Sør-Korea, sier Ingegjerd Eidsvik, administrerende direktør i Artec Aqua.

KSF er et selskap som er felleseid av norske Salmon Evolution ASA og den koreanske sjømatgiganten Dongwon Industries Co., Ltd.

KSF planlegger å bygge et landbasert oppdrettsanlegg i Sør-Korea med en årlig produksjonskapasitet på 20 000 tonn atlantisk laks. Prosjektet planlegger å bruke  hybrid gjennomstrømningsteknologi tilsvarende anlegget som Arteq Aqua leverer til Salmon Evolutions landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy i Møre og Romsdal.

– Gjennom samarbeidet vårt på Indre Harøya har Salmon Evolution fått førstehånds kjennskap til spisskompetansen vår innen prosjektering og levering av landbaserte oppdrettsanlegg. Som resultat har de introdusert oss til K Smart Farming. Vi ser frem til å samarbeide med K Smart Farming for å realisere dette prosjektet. Prosjektet er et viktig skritt på reisen vår til å bli en betydelig internasjonal leverandør av landbaserte oppdrettsanlegg, legger Ingegjerd Eidsvik til.

Rekrutteringsplaner

Så langt i år har Artec Aqua ansatt 10 nye medarbeidere, og selskapet har i dag totalt 45 ansatte. Avtalen med KSF og generelt høy etterspørsel etter selskapets tjenester, gjør at Eidsvik forventer å ansette omtrent like mange nye i andre halvår.

– Vi har fire stillinger i prosess for øyeblikket. Flere vil komme utover høsten. Vi har behov for prosjektledere, prosessingeniører og prosjekteringsressurser. Ønsker man å jobbe for et innovativt, raskt voksende og lønnsomt selskap så er det bare å komme til oss i Ålesund, sier Ingegjerd Eidsvik.

Artec Aqua AS er en ledende totalleverandør av prosessanlegg og løsninger til landbasert oppdrett, både for smolt, stamfisk og matfisk. Selskapet er velkjent for sine vannbehandlingsløsninger. Artec Aqua leverer alle typer vannsystemløsninger for landbasert oppdrett, inkludert gjennomstrømnings-, hybrid- og resirkuleringsanlegg (RAS).

Artec Aqua er et heleid datterselskap av Oslo Børs-noterte Endúr ASA.

Kilde: Pressemelding fra Artec Aqua

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094