23948sdkhjf

Helnorsk alternativ til «Norwegian Gannet»

Hofseth International har kjøpt 49 prosent av aksjene i prosessbåten «Taumar». Utover å håndtere bløgging ved Hofseths egne oppdrettsanlegg vil båten tilby sortering i forbindelse med bløgging og slakting hos andre oppdrettere.

Den mye omtalte prosessbåten «Norwegian Gannet» har fått en konkurrent - eller et alternativ. Hofseth har gått inn som eier i prosessbåten «Taumar».

Om ønskelig kan fisk transporteres direkte til Hofseths slakteri i Ålesund for sløying og pakking. Roger Hofseth sier at Hofseth vil tilby et helnorsk alternativ til slaktebåten «Norwegian Gannet».

Prosessbåter gjennomfører sortering og slakting av fisk ved merdene, og tar i stadig større grad over noen av oppgavene som tidligere ble løst av brønnbåter. Forskning viser at slakting ved merd gir den beste produktkvaliteten, og samtidig bidrar til økt fiskevelferd. Roger Hofseth forteller at kvalitet og bærekraft var viktige aspekter da Hofseth valgte å kjøpe seg inn i «Taumar».

- I Hofseth ser vi hele tiden etter måter å gjøre vår produksjon mer bærekraftig og effektiv. Gjennom denne investeringen vil vi kunne produsere enda bedre produkter. Samtidig kan vi tilby førsteklasses tjenester til norske oppdrettere, uten at de trenger å sende fisken til bearbeiding i utlandet, sier Hofseth

Fullgodt alternativ til «Norwegian Gannet»

«Taumar» er en toppmoderne prosessbåt utviklet av Napier, verdens ledende prosessbåtrederi. Båten er bygget ved Fitjar mekaniske verksted, er 28 meter lang og 10 meter bred. Den sto ferdig i 2020, og har gjennomgått ytterligere tekniske oppgraderinger i 2021.

Hofseth ønsker å gi norske oppdrettere et helnorsk alternativ til slaktebåten «Norwegian Gannet» som frakter fisk direkte fra merdene, og til Hirtshals i Danmark for bearbeiding og videresalg.

- Jeg syntes det er feil å sende norsk fisk til Danmark for foredling. I Hofseth er vi opptatt av å sikre verdiskapning og arbeidsplasser her i Norge, spesielt i kjølvannet av koronapandemien. Prosessbåten «Taumar» vil være konkurransedyktig på pris, og vil tilby et vidt speker av tjenester. Jeg er sikker på at vi kan utgjøre et fullgodt alternativ til «Norwegian Gannet», sier Roger Hofseth.

Norwegian Gannet

OMSTRIDT: Det var mye skriverier om prosessbåten "Norwegian Gannet" da den ble satt i drift. Nå har båten fått en konkurrent - eller et norsk alternativ. FOTO: HAV LINE

«Taumar» er allerede klar til å gå løs på nye oppdrag. Hofseth sier han gleder seg til å følge utviklingen, og er overbevist om at investeringen vil lønne seg.

- I Hofseth er vi opptatt av å ta vare på hele fisken. Våre kjerneverdier er ansvar, tillit, tilhørighet og utvikling. Denne investeringen tikker av på alle punkter. Det er ingen tvil om at prosessbåter er fremtiden i oppdrettsnæringen. Jeg er veldig glad for at vi ligger i front på dette området, avslutter Roger Hofseth.

 

Kilde: Pressemelding fra Hofseth

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109