23948sdkhjf

Forlenget dispensasjon for «Nowegian Gannet»

Rederiet som eier «Norwegian Gannet», Hav Line, får forlenget midlertidig dispensasjon til å sortere produksjonsfisk i Danmark.

Det melder flere medier denne uka. Det er ikke lenge siden at Hav Line vant en knusende seier i Bergen Tingrett da det ble kjent at retten mente at staten hadde «opptrådt grovt urimelig» overfor Hav Line.

Det var i mai i fjor at «Norwegian Gannet» fikk en midlertidig dispensasjon fra forskriften om å om å sortere fisk i Danmark. Dispensasjonen ble gitt på gitte vilkår, blant annet måtte fisk med feil eller mangler – såkalt produksjonsfisk – returneres til Norge for videre bearbeidelse.

Dispensasjonen utløper egentlig 1. juli i år, men nå har Nærings- og fiskeridepartementet gikk etter, og gitt dispensasjon fram til den skal behandles av Kongen i statråd. Det betyr at slaktebåten kan seile som planlagt en stund også etter 1. juli.

Rederiets daglige leder sier i en kommentar at han ikke er overrasket over den forlengede dispensasjonen etter rettssaken, men at han er fornøyd med at «Norwegian Gannet» kan seile som planlagt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079