23948sdkhjf

Forlenget dispensasjon for «Nowegian Gannet»

Rederiet som eier «Norwegian Gannet», Hav Line, får forlenget midlertidig dispensasjon til å sortere produksjonsfisk i Danmark.

Det melder flere medier denne uka. Det er ikke lenge siden at Hav Line vant en knusende seier i Bergen Tingrett da det ble kjent at retten mente at staten hadde «opptrådt grovt urimelig» overfor Hav Line.

Det var i mai i fjor at «Norwegian Gannet» fikk en midlertidig dispensasjon fra forskriften om å om å sortere fisk i Danmark. Dispensasjonen ble gitt på gitte vilkår, blant annet måtte fisk med feil eller mangler – såkalt produksjonsfisk – returneres til Norge for videre bearbeidelse.

Dispensasjonen utløper egentlig 1. juli i år, men nå har Nærings- og fiskeridepartementet gikk etter, og gitt dispensasjon fram til den skal behandles av Kongen i statråd. Det betyr at slaktebåten kan seile som planlagt en stund også etter 1. juli.

Rederiets daglige leder sier i en kommentar at han ikke er overrasket over den forlengede dispensasjonen etter rettssaken, men at han er fornøyd med at «Norwegian Gannet» kan seile som planlagt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141