23948sdkhjf

Reach Subsea med rekordresultat

Aldri før har norske Reach Subsea lever et bedre resultat første kvartal enn det kvartalet vi nå har lagt bak oss.

Høy utnyttelse og prosjekt-iverksetting er Reach Subseas egne forklaringer på hvorfor selskapet leverte et så godt resultat i første i kvartal i år.

Inntektene endte på 101,8 millioner kroner, en økning fra 78,8 millioner kroner første kvartal i fjor. Olje- og gassinntektene sto for 53 prosent av omsetningen, mens fornybar energi og andre segmenter utgjorde 47 prosent om omsetningen i kvartalet. Sammenliknet med samme kvartal året før er det tydelig at fornybar energi og andre segment har økt kraftig fra 25 prosent i fjor til 47 prosent av omsetningen i år. Tilsvarende har dermed olje- og gass gått ned fra 75 prosent til 53 prosent.

Driftsresultatet (EBIT) ble på 12,2 millioner kroner, mens for tilsvarende periode i 2020 var dette resultatet på minus 16,8 millioner kroner. Selskapet opplyser at forbedringen skyldes gode prosjektresultater og høy utnyttelse.

Også ordrekatalogen er god med 230 millioner kroner, noe som er det samme som i fjor.

I forbindelse med framleggelsen av kvartalstallene opplyser Reach Subse at «Reach Remote»-prosjektet er i rute. Det første steget er å introdusere en ubetjent undervannsfarkost (USV) som primært skal brukes undersøkelser, inspeksjoner og lettere reparasjonsarbeid. Målet er å få to slike farkoster i bruk i 2022 med et fullverdig program i 2025.

Reach Subsea opplyser at de forventer at de markedene de jobber i forventes å være sterkt også i tiden som kommer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078