23948sdkhjf

Fiskeeksporten fortsetter å øke

Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i april. Det er en økning på 338 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med april i fjor. Dermed fortsetter den positive utviklingen fra forrige måned.

- Til tross for at sjømatmarkedene fortsatt er sterkt preget av koronapandemien og en styrket norsk krone, er verdien av sjømateksporten i april den nest høyeste april-måneden noensinne. Det skyldes blant annet at det eksporteres rekordhøye volumer til økte priser av blant annet laks og snøkrabbe. Etterspørselen etter laks i Frankrike og Italia er igjen økende, mens amerikanerne har fått opp øynene for snøkrabben, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen.

Fortsatt utfordringer

Verdien av sjømateksporten i mars og april i år har aldri vært høyere i disse to månedene noen gang. Likevel understreker Renate Larsen at det fortsatt er utfordrende tider for deler av næringen.

- Utviklingen for saltfisk og klippfisk av torsk er fortsatt svak. Selv om saltfiskvolumet økte i april, er volum for både klippfisk og saltfisk av torsk ned over 20 prosent hittil i år, til fortsatt lave priser. Dette skyldes redusert etterspørsel og lavere volum til et viktig marked som Portugal, sier Renate Larsen.

Sterk laksevekst

  • Det ble eksportert 86 000 tonn laks til en verdi av 5,8 milliarder kroner i april.
  • Volumet økte med 4 prosent.
  • Verdien økte med 491 millioner kroner, eller 9 prosent, sammenlignet med april i fjor.
  • Polen, Frankrike og USA var de største markedene for norsk laks i april.

Verdien av lakseeksporten i april var den nest høyeste for april måned noensinne. Den er kun slått av april 2019, som da var på 6,2 milliarder kroner.

- I første fase av koronapandemien ble lakseeksporten hardt rammet av nedstengningen av samfunnene i Italia og Frankrike. I april i år var det nettopp disse to markedene som viste sterkest vekst i verdien for lakseeksporten, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd.

 

Kilde: Pressemelding fra Norges Sjømatråd

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112