23948sdkhjf

Voldsom verdivekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 9,5 milliarder kroner i juli. Det er en økning på 1,6 milliarder kroner, eller 21 prosent, sammenlignet med juli i fjor.

- Målt i verdi er årets juli den beste juli noensinne for norsk sjømateksport. Laksen fortsetter veksten fra juni, samtidig som vi har opplevd en sterk økning i eksporten av snøkrabbe og kongekrabbe, sier direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges Sjømatråd, Tom-Jørgen Gangsø.

Hittil i år er det eksportert sjømat for 63,3 milliarder kroner, som er hele 9 prosent over samme periode i fjor, ifølge Norges Sjømatråd.

- Det er færre restriksjoner relatert til pandemien i en rekke markeder denne sommeren når vi sammenligner med fjoråret. Det har en positiv effekt på etterspørselen etter smaksrik, sunn og  bærekraftig sjømat fra Norge, sier Tom-Jørgen Gangsø.

Laksevekst

  • Det ble eksportert 103 100 tonn laks til en verdi av 6,9 milliarder kroner i juli.
  • Volumet økte med 10 prosent.
  • Verdien økte med 1,3 milliarder kroner, eller 24 prosent, sammenlignet med juli i fjor.
  • Polen, Danmark og Frankrike var de største markedene for norsk laks i juli.

- Vi har aldri sett en sterkere juli-måned for lakseeksporten, verken i volum eller verdi. Økt turisme og en gradvis gjenåpning av restaurantsektoren har økt etterspørselen etter laks sammenlignet med juli i fjor, sier sjømatanalytiker Paul Aandahl i Norges sjømatråd.

- Største vekstmarked for laks i juli er Kina, men det må nevnes at det er sammenlignet med en relativt svak juli-måned i fjor, fortsetter Aandahl.

Kilde: Pressemelding fra Norges Sjømatråd

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079