23948sdkhjf

Stortinget enige om lakseskatt

Skattesatsen blir på 25 prosent.

Regjeringen fikk støtte fra Venstre og Pasientfokus, og dermed ble den såkalte lakseskatten vedtatt på Stortinget torsdag ettermiddag.

Skattesatsen ble lavere enn det opprinnelige forslaget fra Regjeringen, og det er både Venstre og Pasientfokus glade for å ha fått til. I det opprinnelige forslaget fra Regjeringen var skattesatsen satt til 35 prosent, mens det nye vedtaket lyder på 25 prosent.

SV lover omkamp

SV lover omkamp om lakseskatten, mens opposisjonen mener det har vært en rotete prosess så langt. Både Høyre og FrP vil stemme imot forslaget når den skal opp til votering neste uke.

Oppdrettsnæringen, som helt siden forslaget ble lansert sist høst, har vært svært skeptisk til en lakseskatt, er litt uenige om hvorvidt den nye skattesatsen er god eller ikke.

Daglig leder i Fiskeoppdrett i Troms og Finnmark, kaller det en dårlig dag, til tross for at skattesatsen nå blir betydelig redusert. Det skriver NRK.

Mens Grieg Seafood Finnmark sier i en uttalelse til statskanalen at de er mer positive til at skattesatsen ble så kraftig redusert. Samtidig vil selskapet se på totaliteten i innretningen før de kan si noe om hva de vil gjøre videre i sakens anledning.

- Fortsatt svakheter

– Vi har hele veien pekt på at det er store svakheter i denne skattemodellen. Det er ikke endret ved dette forliket. Modellen er byråkratisk, krevende for bedriftene å administrere, og det er en skatt som innføres med tilbakevirkende kraft. Derfor er vi skuffet over at Venstre og Pasientfokus har sluttet seg til modellen, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge.

– Skattetrykket blir selvsagt mindre ved at man øker skatten med 25% enn ved å øke skatten med 35% eller 48%. Det er uansett et samlet skattetrykk som er for høyt for kystens næringsliv, påpeker Ystmark videre.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Hyke og Remota går sammen om elektriske og autonome ferjer
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094