23948sdkhjf

Lena Metall er tildelt Kompetansepluss-midler

Nå skal deres ansatte få opplæring i både norsk og data. Opplæringen finansieres av Kompetanse Norge gjennom ordningen Kompetansepluss.

Lena Metall er en mekanisk kompetansebedrift som har spesialisert seg innenfor bearbeiding av aluminium. Bedriften ligger på Bilitt ved Skreia. Gjennom mer enn 50 år har de arbeidet med bøying, bearbeiding og sveising av aluminiumprofiler og pulverlakkering av stålprodukter. Etter hvert som tiden går, har de fått flere ansatte med innvandrerbakgrunn. Dermed merker bedriften at de ansatte også trenger påfyll av grunnleggende ferdigheter, som norsk og data.

– Opplæring er viktig for å kunne kommunisere bedre og unngå misforståelser og feil. Feil og reklamasjoner kan koste oss dyrt. Jeg har forstått at Kompetansepluss har en praktisk tilnærming, samt har høy kompetanse og lang erfaring med å drive norskopplæring. Det sier daglig leder Edvard Dysthe i Lena Metall, som opplyser at de nå har høy prioritet på denne opplæringen for sine ansatte.

Det betyr også mye for Lena Metall at de i år er blant bedriftene som tildeles midler gjennom Kompetansepluss-ordningen. De håper at opplæringen skal gjøre dem bedre i stand til å møte fremtidens krav i sin bransje.

– Vårt mål med dette er å komme i gang med et kvalitetssikringsprosjekt for på sikt å bli ISO- sertifisert. Alt blir så mye enklere hvis alle prosedyrer og instrukser kan skrives på norsk. At vi mottar disse midlene er avgjørende for å komme i gang så raskt som vi ønsker, sier Dysthe.

Lena Metall

FÅR KOMPETANSEMIDLER: Lena Metall på Skreia får kompetansemidler. FOTO: LENA METALL

166 millioner til opplæring på jobben og i frivilligheten

Kompetanse Norge deler ut 166 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassen eller i regi av frivilligheten gjennom ordningen Kompetansepluss.

Arbeidsledigheten vokser som følge av koronakrisen, og det er særlig arbeidstakere som mangler formell utdanning som er utsatt. Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter på arbeidsplassen eller i regi av frivilligheten.

– Fremtidens velferd avhenger av at alle har gode nok grunnleggende ferdigheter til å håndtere krav og omstillinger i arbeidslivet. Opplæringen gjennom Kompetansepluss bidrar til at ansatte styrker sin kompetanse og dermed sin mulighet til en mer varig tilknytning til arbeidslivet, sier direktør Sveinung Skule i Kompetanse Norge

Kompetanse Norge har i år mottatt og ferdigbehandlet til sammen 874 søknader. Av disse er 445 prosjekter innvilget støtte på til sammen 166 millioner kroner.

Årets tildeling

  • 408 prosjekter innen Kompetansepluss arbeid, til sammen kr. 155 535 000
  • 5 prosjekter innen Kompetansepluss arbeid, samisk, til sammen kr. 790 000
  • 29 prosjekter innen Kompetansepluss frivillighet, til sammen kr. 8 958 000
  • 3 prosjekter innen Kompetansepluss frivillighet, samisk kr. 880 000

 

Fakta om Kompetansepluss

  • Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, ikt og norsk eller samisk.
  • Virksomheter og frivillige organisasjoner kan søke om midler gjennom ordningen.
  • All opplæringen skjer i bedriften.
  • Opplæringen gis kursdeltakerne som har grunnskole som høyeste fullførte utdanning.
  • Opplæringen er gratis for deltakere.

 

Kilde: Kompetanse Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.099