23948sdkhjf

Lena Metall: Polske ansatte skal nå lære norsk

Fem polakker som er ansatt hos Lena Metall skal nå få muligheten lære seg bedre norsk gjennom Kompetansepluss-midler.

I forrige uke ble Lena Metall tildelt Kompetansepluss-midler. Pengene går til opplæring av ansatte i både norsk og data.

Det er avisa Toten i dag, som har besøkt metall-bedriften, og daglig leder Edvard Dysthe forteller til avisa at de fem polske arbeiderne ser fram til å komme i gang med språkopplæringen. De fem har alle tenkt å bli værende i Norge etter at de nå har etablert seg i lokalsamfunnet. Opplæringen tar til allerede nå i vår.

MASTER: Lena Metall har spesialisert seg på blant annet aluminiumsmaster til el-nettet. FOTO: LENA METALL

– For oss er det viktig på flere måter. Vi har et mål om å komme i gang med et kvalitetssikringsprosjekt for på sikt å bli ISO- sertifisert, for å komme i gang ordentlig med dette må disse fem gjennom norskopplæringen. Da vil arbeidet med prosedyrer og instrukser blir lettere om vi alle kan ta det på samme språk, sier Dysthe til avisa.

GODE TALL: Lena Metall holder til på Toten, og hadde et godt omsetningsmessig år i fjor. FOTO: LENA METALL

Selv kaller Lena Metall seg for en mekanisk kompetansebedrift, som har spesialisert seg på bearbeiding av aluminium, og selskapet har satset på utvikling av egne stolper og master til el-nettet. Men den største kontrakten så langt i år er inngått med Forsvaret for levering av feltsenger. Kontrakten med Forsvaret er på til sammen åtte millioner kroner.

- Under koronaåret økte vi omsetningen fra året før, og vi kom opp i en omsetning på 15 millioner kroner, forteller Dysthe, og legger til at de nå har 13 ansatte i bedriften.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078