23948sdkhjf

Valgte å bo i Norge mens grensene er stengt

Han måtte velge mellom familien eller jobben. Dette til tross for at han bor bare 15 minutter unna jobben.

Svenske Jimmy Lindkvist har sitt daglige virke hos Hydro Extrusions på Magnor i Eidskog. Selv bor han i svenske Eda, rett over grensen i Sverige – 15 minutter fra Magnor.

Men da regjeringen stengte ned grensen, fikk han et spørsmål fra arbeidsgiver: Kan du jobbe i Norge og få bopel mens grensen er stengt? Samtidig satt familien igjen hjemme i svenske Eda.

Ifølge NRK er ikke Lindkvist alene om en slik situasjon nå. Bare i byggebransjen må 70.000 velge mellom familie og jobb, skriver NRK.

Lindkvist innrømmer at situasjonen er vanskelig, da kone og barn er igjen alene i Eda, mens han jobber i Norge og samtidig bor her. Inntil grensetiltakene lettes på – når det blir er vanskelig å si, men regjeringen har i første omgang sagt 14 dager.

NÆR SVENSKEGRENSEN: Hydro Extrusions i Magnor ligger et steinkast unna svenskegrensen, og bedriften har mange svenske ansatte som nå ikke kommer seg på jobb. Noen av dem har valgt å bo midlertidig i Norge. FOTO HYDRO

Lindkvist sier at det ikke føltes greit å si til samboeren han ikke kunne komme på to uker, men han hadde ikke noe annet valg.

-Regningene kommer uansett korona og strenge smitteverntiltak, sier han.

Hos Hydro i Magnor er det så mange som 20 prosent av de ansatte som grensependler til jobben, og ni av 10 svensker ved bedriften har valgt å bo midlertidig i Norge.

-Det er svært utfordrende for oss med de nye innreisereglene. Vi setter stor pris på at så mange har sagt ja til å bo midlertidig i Norge, sier adm. dir. Morten Bråten. Han har også stor forståelse for dem som ikke har mulighet til dette.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11