23948sdkhjf

Aibel ser ikke bort fra permitteringer

Først stengte grensene. Så ble Bergensområdet rammet av et kraftig smitteutbrudd.

– Jeg skal være så ærlig og si at det personellmessig er vanskelig. For hver dag som går får vi utfordringer, sier verftsleder Ole Sandvik ved Aibel i Haugesund til Haugesunds Avis (HA). Han sier at mangelen på personell gjør at de får problemer med å levere til prosjektene Aibel har. Tett dialog med kundene er helt avgjørende for å komme gjennom situasjonen på en rimelig god måte.

-Hvis ikke innreiseforbudet opphører blir for raskt nødt til å måtte permittere egne ansatte, selv om det ikke er noe vi planlegger for akkurat nå. Men det kan skje dersom vi ikke får tilgang til arbeidskraft fra utlandet igjen, sier Sandvik til lokalavisa.

Da innreiseforbudt trådte i kraft, hadde Aibel en del utenlandsk arbeidskraft i karantene. Da de var ferdig å sitte i den, jobbet de ut sin periode. Alle har imidlertid fått tilbud om å jobbe lenger og mer, og noen av dem har sagt ja – andre nei, og det er helt greit for Sandvik. Aibel i Haugesund har ifølge HA flest arbeidere fra Polen, Bulgaria og Romania.

I og med at Bergensområdet har hatt et kraftig smitteutbrudd de siste dagene, begrenser Aibel antall ansatte som kommer derfra. Samtidig blir de som må komme fra Bergensområdet, testet. De oppfordres også til ikke å reise med kollektivtrafikk, men med egen bil. Denne uka vil det være om lag 30 færre fra Bergensområdet enn det som er normalt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095