23948sdkhjf

Forsinket produksjon fra Dvalin-feltet

I arbeidet med produksjosbrønnene på Dvalin-feltet viste målinger at gasstrømmen inneholdt høyre nivå av kvikksølv enn tillatt i systemet. Derfor blir kommersiell produksjon fra feltet forsinket.

Det skriver Wintershall Dea.

Boringen av produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet startet i 2019 og ble avsluttet i tredje kvartal i fjor. Oppstarten av systemene var en suksess og offshore-infrastrukturen fungerte som planlagt. Den første gassen ble sendt gjennom systemet sent i 2020. Da ble det målt høyere konsentrasjoner av kvikksølv enn ved prøvetakingen i letebrønnene ti år tidligere. Samtidig viste oppstarten god reservoirkvalitet og bekreftet reservene fra Plan for Ubygging og Drift (PUD). Dvalin-reservene er ikke påvirket av utfordringene med kvikksølvet.

For tiden arbeides det. Wintershall Dea og prosjektpartnerne har arbeider med å få på plass tekniske løsninger for å håndtere kvikksølvet og få i gang full produksjon fra feltet.Ulike veletablerte industriløsninger for fjerning av kvikksølv blir vurdert. Fram til en løsning er på plass, blir produksjonen fra feltet holdt tilbake.

Om Dvalin

Dvalin-feltet er et undervannsfelt, knyttet til Heidrun-plattformen i det ressursrike Haltenbank-området i Norskehavet, på 400 meters havdyp rundt 260 kilometer nord for Kristiansund. Gassen fra Dvalin vil eksporteres til Nyhamna gassterminal via rørledningen Polarled.

 

Kilde: Wintershall Dea

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Vår Energi inngår strategisk samarbeid med Halliburton
Akter Stord-mann løslatt etter politiaksjon
Liten nedgang i utslipp av klimagasser i 2022
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078