23948sdkhjf

Byggingen av Hybrit er forsinket

Byggestarten av den første Hybrit-fabrikken i Gällivare er forsinket, og det er foreløpig også uklart når LKAB kan starte produksjon av fossilfritt direkte redusert jern (på svensk: jernsvamp) i 2026 som planlagt.

I mai sendte LKAB inn søknad om ny miljøtillatelse, skriver Dagens industri, som inkluderte Hybrits demonstrasjonsanlegg for fossilfritt jernsvamp.

Utsettes?

For å kunne starte produksjonen, som planlagt i 2026, kreves det at LKAB starter byggingen av anlegget tidlig neste år.

Videre skriver Dagens industri at da søknaden ble sendt inn, håpet Jan Moström, LKABs administrerende direktør, på en første miljøprosess til høsten.

I slutten av august samlet Mark- og miljøretten LKAB og andre relevante myndigheter til en forberedende muntlig høring i Umeå. Der var det tydelig at det ikke var mulig å holde en forhandling om et bygg allerede i år.

Seks måneder forsinket

Niklas Johansson, direktør for kommunikasjon og klima i LKAB, sier til avisen at prosessen frem mot byggetillatelse risikerer å bli seks måneder forsinket.

På den annen side mener han det er vanskelig å si hvordan tidsplanen for produksjon av fossilfritt direkte redusert jern vil bli påvirket.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11