23948sdkhjf

Stadig flere smittet ved Vard-verft

Smittetallene for tilreisende arbeidere øker i Vestnes kommune. Nå er det 15 som har testet på positivt for covid-19 i kommunen.

NRK skriver at siden nyttår er det totalt 70 gjestearbeidere i kommunen som har testet positivt.

Bare for et par dager siden var det til sammen 11 gjestearbeidere som hadde positiv koronatest. Ni av dem ved Vard Langsten og to ved Aas Mek. Verksted.

Torsdag opplyser Vestnes kommune har ytterligere seks gjestearbeidere har testet positivt. Alle satt i innreisekarantene med negativ koronatest fra hjemlandet da de ble testet positivt i Norge. 12 av dem bor ved Vards brakkerigg på Trohaugen, mens tre er arbeidere for en underleverandør ved Aas Mek. Verksted.

De nye testresultatene ble gjort kjent onsdag. Fire av de 12 ved Vards verft har såkalt «usikker positiv» test og blir retestet. Noen av de som har testet positivt er nærkontakter og har vært i samme reisefølge som personer som har fått påvist korona tidligere, skriver kommunen videre.

200 arbeidere er nå ferdig med sine karanteneopphold og testing,og mange vil bo på Vards brakkerigger i område for ordinære opphold, mens andre vil flytte til bosteder som de disponerer i regionen.

Vestnes kommune skriver at den største andelen av arbeidere nå har komme tilbake til Norge, og er godt i gang med sine karanteneopphold og testing. I løpet av januar håper man at de fleste arbeiderne skal kunne være på plass. Mange har forlenget sine rotasjoner for å redusere reising inn- og ut av landet, men det vil fortsatt være behov for en del utskiftinger av fagpersonell, samt tilreisende servicepersonell i de ulike fasene av prosjektene i tida som kommer. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079