23948sdkhjf

Equinor tildelt tidenes største kontrakt for havvind i USA

Equinor er valgt til å forsyne delstaten New York med havvindkraft i en av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne.

Tildelingen innebærer at Equinor sammen med innkommende strategisk partner BP skal levere 1 260 megawatt (MW) fornybar havvindkraft fra Empire Wind 2, og ytterligere 1 230 MW kraft fra Beacon Wind 1. Dette kommer i tillegg til den inngåtte avtalen om å forsyne New York med 816 MW fornybar kraft fra Empire Wind 1.

Den samlet leveransen til delstaten blir dermed på 3,3 gigawatt (GW). Iverksetting av innkjøpstildelingen forutsetter en vellykket forhandling av en kjøps- og salgsavtale, som partnerskapet ser fram til å sluttføre sammen med New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA).

Som en del av tildelingen fra NYSERDA skal selskapene samarbeide med delstaten om å bygge om to havneanlegg i delstaten – South Brooklyn Marine Terminal (SBMT) og havnen i Albany — til storskala industrianlegg for havvindleveranser for å utvikle New York til et knutepunkt for havvindindustri.

– Disse prosjektene skal levere fornybar kraft til New York, og vil spille en viktig rolle i delstatens arbeid for å bli et globalt knutepunkt for havvind. Østkysten av USA er et av verdens mest attraktive vekstmarkeder for havvind. Suksessen vi har hatt med budene på Empire Wind 2 og Beacon Wind 1 innebærer et gjennombrudd for vår havvindvirksomhet i USA, og bekrefter Equinors ambisjon om å være et ledende selskap i det grønne skiftet. Prosjektene gir økt verdiskaping gjennom stordriftsfordeler og støtter vår strategiske ambisjon om å bli et globalt ledende havvindselskap, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor.

SAMARBEIDE: – Equinor og delstaten New York skal jobbe sammen for å utvikle en solid industri for havvind, sier Siri Espedal Kindem, Equinors direktør for USAs østkyst. FOTO: EQUINOR

– Equinor og delstaten New York skal jobbe sammen for å utvikle en solid industri for havvind, som skal kunne produsere og sammenstille utstyr. Samtidig som Equinor arbeider med å utvide sin fornybarvirksomhet i USA og ellers i verden, viser New York de store fordelene med havvind for å nå klimamålene og for å stimulere økonomisk aktivitet. Vi ser fram til å bygge ut Empire Wind og Beacon Wind sammen med lokale myndigheter, lokalsamfunn og vår nye partner BP, sier Siri Espedal Kindem, direktør for USAs østkyst i NES.

Havvindprosjektene vil bidra til at delstaten kan nå sine fornybarmål samt sikre utvikling og bidra til aktivitet i lokalsamfunn.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188