23948sdkhjf

Slår seg sammen

De to energiselskapene Aero Controls & DLE Consultants og Vision Control Solutions slår seg sammen under navnet Vicosol

«Ved å slå seg sammen vil de to selskapene forene sin ekspertise, og rigge seg for energibransjens fremtid. Vicosol lanseres 2. november. Optimalisering av tjenester, innovative automasjonssystemløsninger, deler og forbruksvarer for olje-, gass- og energibransjen vil være blant det nye selskapets spesialiteter», heter det i en pressemelding fra selskapene.

Vil tilby enda bedre løsninger

- Vår forretningsstrategi er å løse alle utfordringer for kundene våre. Nå strømlinjeformer vi selskapene våre ved å forene Aero Controls & DLE Consultants og Vision Control Solutions i en og samme organisasjon. De to selskapenes satsningsområder går hånd i hånd, og er en forlengelse av hverandre, sier Vegard Aanensen, COO i Vicosol. Aanensen har vært COO i Aero Controls & DLE Consultants, og ser nå fram til å samarbeide med Oddbjørn Storeli, tidligere CEO i Vision Controls Solutions. Sammen skal de skape fremtidens innovative løsninger.

 - Vårt mål er å være en ledende tilbyder av kontrollsystemer, og en servicepartner som er et alternativ til OEM. Vicosol vil tilby tjenester av høy kvalitet, med kundefokus som høyeste prioritet, sier Oddbjørn Storeli, Engineering Manager i Vicosol.

Aero Controls & DLE Consultants ble etablert i 2014, som en respons til reorganiseringen av General Electric og nedstengningen av deres feltserviceavdeling for Aero Derivative gassturbiner. Vision Control Solutions AS ble etablert fire år senere, med mål om å supportere kontrollsystemløsninger i olje- og gassindustrien, fornybar energi og landbaserte industrier.

Vicosol vil designe og utvikle toppmoderne kontrollsystemløsninger basert på nyeste teknologi, og forbedret funksjonalitet for enhver automatisert prosess. De streber etter å være en innovativ samarbeidspartner som alltid utfordrer eksisterende løsninger.

- I det nye selskapet Vicosol vil vi fortsette å tilby våre kunder feltservice i verdensklasse. Vi vil alltid kunne skaffe deler og forbruksvarer på lik linje med omfattende tekniske løsninger, sier Storeli. Tekniske løsninger bedriften jobber med kan strekke seg fra mindre prosjekter knyttet til modifisering av utdaterte kontrollsystemer, til omfattende ombygging for å imøtekomme utvidet levetid for installasjonen. Vicosol tilbyr også rammekontrakter på vedlikehold og oppfølging av kundens utstyr, som dekker det totale energisystemet fra “flange to power”.

Energiindustrien er i endring

Energibransjen er i endring, og det har blitt økt globalt fokus på karbonfotavtrykk.

- Vår visjon for fremtiden er å være en del av denne endringen, ved å tette gapet mellom tradisjonell fossilenergi og den fornybare energibransjen. Dette vil vi gjøre ved å utnytte vår omfattende erfaring med tradisjonelle turbindrevne anlegg, kombinert med moderne og innovative, alternative energiløsninger, forklarer Aanensen. De norske olje- og gassfirmaene lover å redusere karbonutslippene sine med 40 prosent innen 2030. 80 prosent av totalt 13,2 millioner tonn karbonutslipp fra industrien kommer fra gassturbinoperasjoner.

- Å øke turbinenes effektivitet vil være en hovedprioritet når man skal nå utslippsmålet. Med våre innovative og effektive kontrollsystemer kan vi redusere årlige karbonutslipp betraktelig. Våre casestudier indikerer at det skal være mulig å øke årlig effektivitet med hele 5 prosent. Dette utgjør omtrent 3000 tonn karbonutslipp per år per turbin, sier Storeli.

Bare i Norge er det i dag omkring 150 gassturbiner i drift. Vicosols løsninger kan dermed bli en viktig bidragsyter når karbonutslippsmålene skal nås.

 

Kilde: Pressemelding fra Vicosol

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109