23948sdkhjf

Mektig LO-forbund etablert - 80 000 medlemmer vil forandre arbeidslivet

Industri Energi (IE) og Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) har dannet et nytt forbund, som vil stå for 80 prosent av all norsk eksport.

Forbundsleder Frode Alfheim fra tidligere Industri Energi vil ta styringen over det nye forbundet.

– Dette er en stor dag for norsk fagbevegelse og for våre medlemmer. Vi blir en mektig stemme innen norsk industri og næringsliv, forteller forbundsleder Frode Alfheim.

Forbundslederen krever industrisatsning

– Politikerne må ta innover seg at de siste årene ikke har vært gode for Norges industri. Høye strømpriser, sprengt kapasitet i strømnettet, svekka CO2-kompensasjon – det er en dødelig miks for verdens reneste industri, forklarer Alfheim.

Blant sakene Alfheim trekker frem er kravet om mer kraft til industrien.

– Vi styrer mot et kraftunderskudd som vil ødelegge forutsetningene for norsk industri. Derfor må Regjeringen ta situasjonen på alvor, og legge til rette for betydelig mer kraftutbygging i årene som kommer. Vi krever handling!

Toneangivende i LO

Det nye storforbundet vil samle arbeidstakere i olje- og gassbransjen, landindustrien, næringslivet og andre sektorer under ett forbund.

– Vi vil fortsette å ivareta medlemsfordelene fra Industri Energi og FLT, inkludert tariffavtaler og videreutdanning, forsikrer Merete Jonas som er 1. nestleder i det nye forbundet.

Nestlederen med bakgrunn fra FLT ivrer også for å få flere inn i arbeidslivet.

– Norge har 200 000 mennersker med nedsatt arbeidsevne, men bare 50 000 tiltaksplasser. Vi vil forandre arbeidslivet ved å gi plass til alle disse, sier Jonas.

Nytt navn og identitet

Det nye forbundet vil foreløpig bære navnet IE&FLT, og vil få nytt navn og profil sommeren 2024. 

Første ordinære landsmøte for det nye LO-forbundet blir høsten 2025.

Kilde: Pressemelding fra Indstri Energi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142