23948sdkhjf

Vicosol - i verdenseliten på gassturbiner

I Øvre Eikervei 83 i Drammen sitter det et team på seks som utgjør et av verdens sterkeste fagmiljøer på gassturbiner, med leveranse til energi- og oljeselskaper nasjonalt og internasjonalt.

Gassturbinmarkedet er smalt, det er i hovedsak energi- eller oljeselskaper som benytter turbinene på oljeplattformer eller landanlegg med et stort behov for mye strøm.

- Et gassturbinanlegg kan startes opp og produsere veldig mye strøm på kort tid, blant annet for å avhjelpe i det grønne skiftet når vi har lite vind og lite sol, sier adm. direktør Vegard Aanensen i Vicosol.

Store kunder

Selskapet står for betydelige leveranser i Norge til hovedkundene Equinor og Conoco Phillips, og leverer til oljeinstallasjoner i Kina, Afrika og USA. Siste leveranse er en prototyp på en modul til et testanlegg i Beijing, der skal den kontrollere fuelsystemet til testsiten til gassturbinen.

- Det er en fem ventils fuelskid for en LM2500 DLE-maskin, designet av Vicosol, med fuelventiler fra Woodward. Dette designet er vårt første, så det er nesten å regne som en prototyp, selv om vi har lang erfaring med å produsere lignende ting. Det tegner til å bli et bra produkt. I denne prosessen har vi brukt TESS som samarbeidspartner: Vi har lang erfaring med å jobbe med TESS og kjenner godt til deres produksjon, kompetanse og høye kvalitet på det de leverer. Begge selskaper holder til i Drammensområdet, så det var et lett valg, både med tanke på kvalitet og relasjoner, sier Aanensen.

Benytter hele kompetansespekteret

Oppdraget er utført av avdeling Produksjon og teknisk på Lierstranda, som er TESS største kompetansehub på sveis.

Store kunder: Vicosol leverer gassturbiner til flere større kunder som Equinor og Conoco Phillips. Foto: TESS

- Dette er et viktig oppdrag for TESS og et skoleeksempel på det vi er best på. Det viser bredden av sveisekompetansen vår og det vi leverer av produkter, tubing, piping, rørsveising, og slanger, sier Sten Jørgensen, Field Service Turbine Hoses, i Produksjon og teknisk.

Her er det stilt høye krav til testing og sikkerhet:

- Det er foretatt 100 prosent røntgenkontroll på all rørsveising. Rørdelene er trykktestet til 75 bar, og det er tatt 10 prosent penetrantest av sveisene. Det er gjort tetthetstest på slangene, og nitrogentest på tubingen. Dette er noen av kravene som kundene har på dette «skidet». Denne type oppdrag liker vi og ønsker vi mer av - her får vi brukt hele kompetansespekteret i TESS, sier Jørgensen.

Godt renomme

Med leveranser til krevende kunder over hele verden, må Vicosol yte kvalitet til konkurransedyktige priser.

- Vi har lykkes med å opparbeide et godt renommé i markedet for gassturbiner. Fordelene med å produsere i Norge er vårt høye kvalitetsnivå, som ikke går på bekostning av effektiviteten.

I Norge har vi lang erfaring med å jobbe med gassturbiner, som skriver seg helt fra vi begynte med olje på 60-tallet. Siden har vi skutt fart og blitt ledende innenfor denne typen konstruksjoner i rustfritt stål innenfor høytrykklassen, og med dagens kronekurs er vi konkurransedyktige på pris også, avslutter Aanensen.

Om Vicosol:
Vicosol er spesialisert på ingeniørløsninger (EPS), forbedring og optimalisering av felttjenester, samt deler og forbruksvarer for olje-, gass- og kraftindustrien.

Målet er å være en ledende leverandør av styringsløsninger og en servicepartner som et alternativ til OEM. Vicosol leverer kvalitetstjenester med kundefokus som sin øverste prioritet.

Selskapet ble etablert som et felttjenesteselskap med vekt og kjernekompetanse innen styringssystemer og DLE-mapping. På grunn av sine nære forbindelser til Nordsjøen (høyest tetthet av gassturbiner med DLE-teknologi), er selskapets erfaringer og ferdigheter innen DLE-teknologi, spesielt Dual Fuel DLE, antakelig blant de sterkeste i verden. Gjennom de siste årene har Vicosol utvidet sine felttjenestemuligheter for å dekke hele spekteret, "fra flens til kraft". Felttjenestemuligheter inkluderer LM nivå 4-mekanikere så vel som fullservice for drivutstyret (generator/kompressor).

Kilde: Pressemelding fra TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095