23948sdkhjf

Nedgang i råstål-produksjonen de ni første månedene

For andre måned på rad øker verdens råstål-produksjon – i september med 2,9 prosent sammenliknet med samme måned i 2019. Men så langt i 2020 er tallene ikke særlig oppløftende.

Det skriver Worldsteel, som hver måned henter inn tall for råstål-produksjon i de 64 landene hvor denne type produksjon er størst. Tidligere i år gikk råstål-produksjonen på verdensbasis ned for første gang på mange år grunnet koronapandemien. Men i august og i september har det vært en liten økning. Men ser man på de ni første månedene totalt sett i år, er det en nedgang på 3,2 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Men i september var det altså en økning på 2,9 prosent satt opp mot september 2019.

Ser vi på de ulike verdensdelene, så opplevde asiatiske råstål-produsenter en økning på 0,2 prosent de ni første månedene i år satt opp samme periode i fjor. Tilsvarende var det kraftig reduksjon i EU med en tilbakegang på 17,9 prosent. Også i Nord-Amerika var det en stor tilbakegang på hele 18,2 prosent.

Ser man på september-tallene isolert kunne Kina notere seg for en økning på 10,9 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Av andre råstål-produserende land i Asia noterer vi at Japan hadde en nedgang på 19,3 prosent, India ned med 2,9 prosent, mens Sør-Korea økte sin råstålproduksjon med 2,1 prosent satt opp mot september i 2019.

I Europa var tallene mye svakere med en nedgang på 9,7 prosent i Tyskland, ned 18,7 prosent i Italia, Frankrike ned 20,1 prosent, mens Spania hadde en tilbakegang i sin råstål-produksjon på hele 20,7 prosent.

Bedre så det ikke ut for USA, der nedgangen var på hele 28,5 prosent.

For Tyrkia og Brasil var utviklingen en annen med henholdsvis på 18 og 7,5 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078