23948sdkhjf

Avslutter Nord Stream 2-avtale etter kontakt med USA

Etter samtale med amerikanske myndigheter velger Sotra Anchor & Chain å avbryte kontrakten med Nord Stream 2, som skal levere gass fra Russland til Tyskland.

For noen uker siden sa daglig leder Jan Vindenes at de ikke driver med politikk, men med business. Han trodde ikke Donald Trump ville bry seg om et lite firma på Sotra. Men der tok Vindenes feil.

Etter et møte med amerikanske myndigheter har han bestemt for å avbryte kontrakten om leveranse av fire anker til en lekter som senker deler av gassledningen Nord Stream 2 utenfor Tysklands kyst.

Det er E24 som skriver dette. Den daglige lederen for kjetting-bedriften velger å avslutte kontrakten for å hindre at selskapet kommer i en situasjon hvor deres leverans kan hindre for andre leveranser.

– Politikk skal ikke vi drive med, vi driver business. Men hjertet banker mer for våre allierte partnere enn for russerne, sier Jan Vindenes til E24.

Donald Trump-administrasjonen mener at Europa gjør seg avhengig av Russland med Nord Stream 2-gassledningen. USA har sagt at de vil sanksjonere mot leverandører som bidrar til prosjektet, og nå snur altså Sotra Anchor & Chain.

Vindenes sier at Washington har kontaktet ham, og sier at når de nå velger å terminere kontrakten hvor Russland er involvert, så åpner det seg en del andre dører.

Jan Vindenes var ikke bekymret for at en ankerleveranse til gassrørledningen fra Russland skulle utløse reaksjoner fra USA. Men nå, etter et møte med amerikanske myndigheter, bryter han kontrakten.

– Politikk skal ikke vi drive med, vi driver business. Men hjertet banker mer for våre allierte partnere enn for russerne, sier Jan Vindenes til E24.

Den daglige lederen understreker at amerikanerne ikke kom med noe press, og at det var ham selv vurderte at det lurest å avbryte kontrakten.

Utenriksdepartementet sier til E24 at de følger nøye med på Nord Stream 2-sanksjonene som USA truer med.

– Norge er generelt sett bekymret for denne type unilaterale sanksjoner som rammer europeiske selskapers virksomheter som drives i Europa i tråd med europeisk regelverk. Denne bekymringen er tatt opp med amerikanske myndigheter ved flere anledninger, sier statssekretær Audun Halvorsen i DU til E24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.084