23948sdkhjf

Reach med god kontrakt for omstridt rørledning

Den norske undervannsbedriften Reach Subsea har vunnet en kontrakt på tre år for den omstridte Nord Stram-rørledningen.

Nord Stream har vært omstridt fordi USAs tidligere president Donald Trump mente at alle involverte i rørleggingen av kabelen fra Russland til Tyskland, ville blitt boikottet av USA.

Nå har imidlertid norske Reach og deres svenske samarbeidspartner MMT sikret seg en treårskontrakt, med opsjon for ytterligere ett år med Nord Stream AG. Kabelen skal legges i den baltiske sjøen.

Kontrakten innebærer visuelle og akustiske undersøkelser, og i en pressemelding skriver Reach at de fikk kontrakten fordi de i fire år har samarbeidet med hovedentreprenøren for rørledningen.

Arbeidet for den nye kontrakten vil finne sted i løpet av første og andre kvartal i år.

Reach skriver i pressemeldingen at de i tillegg til denne kontrakten, også har sikret seg flere andre gode ordrer som skal settes i verk i løpet av inneværende år. Selskapet har om lag 550 prosjektdager for hele 2021, noe som er en forbedring fra 400 prosjektdager i fjor.

-Vi er glade for å se at kvalitet i utførelsen av arbeidet igjen beviser at det er resepten for å vinne kontrakter med eksisterende kunder. Idet vi går inn i det nye året, er vi oppmuntret av hvordan den første delen av 2021 ser ut for vår del. Planene for første halvår ser langt bedre ut enn på samme tidspunkt i fjor, sier adm. dir. Jostein Alendal i Reach Subsea.

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.578