23948sdkhjf

Gasum sikrer seg avtale med Celsa Armeringsstål

Gasum har sikret seg en avtale med Celsa Armeringsstål AS i Mo i Rana. Avtalen omfatter både levering av LNG (flytende naturgass) og en ny kundeterminal ved Mo industripark. Celsa Armeringsstål AS er Nordens ledende produsent av armeringsstål. Selskapet produserer stål av skrapmetall og resirkulerer med dette ca. 700 000 tonn metall hvert år. 

Celsa Armeringsstål, Nordens ledende produsent av armeringsstål, har investert stort i bærekraft i løpet av de siste årene. Overgangen til LNG (flytende naturgass) vil bidra til at selskapet når målet om å redusere CO2-utslippene.

- Vi har som mål å redusere CO2-utslippene med 50 prosent innen 2030, og innen 2050 ønsker vi å være helt CO2-nøytrale. Avtalen med Gasum er et strategisk skritt mot de kortsiktige bærekraftmålene, uten å gå på akkord med kostnadseffektiviteten. Vi er stolte og glade for å samarbeide med et foregangsselskap som Gasum, sier Carles Rovira, adm.dir. i Celsa Armeringsstål AS.

Celsa Armeringsstål bruker hvert år ca. 500 GWh energi. Et bytte til LNG vil redusere CO2-utslippene med så mye som 35 prosent, noe som vil være et av de mest betydelige klimatiltakene i Mo i Rana-området. LNG-en fra Gasum skal brukes i stålproduksjonen og valseverket hos Celsa Armeringsstål.

Bruk av LNG som brennstoff gir en betydelig reduksjon i både lokal luftforurensning og karbonutslipp sammenlignet med forskjellige oljeprodukter og kull. Et bytte fra olje til LNG fjerner SOx- og partikkelutslippene helt og reduserer NOx-utslippene med opptil 85 prosent. 

PRODUKSJON: Fra produksjonen ved Celsa Nordic i Mo i Rana. FOTO: CELSA

Mo i Rana får LNG fra Torneå.

Terminalen i Mo industripark vil være klar til drift 1. juli 2021. 

- Det at denne investeringen og dette samarbeidet har blitt en realitet, er selvfølgelig fantastiske nyheter for oss, og det bidrar til å ytterligere fremme bærekraftige energikilder i Norden. I tillegg gir den nye terminalen oss muligheten til å komme i kontakt med andre potensielle kunder i området som er interesserte i å redusere utslippene ved å velge LNG, sier Halvar Rommetvedt, salgssjef i Gasum.

LNG-en leveres til Mo i Rana med lastebil fra Gasums delvis eide terminal i Torneå i Nord-Finland. Torneå-terminalen er den største LNG-terminalen i Norden. Den ligger på grensen til Sverige og er dermed ideelt plassert for å betjene kunder i både Finland, Sverige og Norge.

 

Kilde: Pressemelding fra Gasum

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.132