23948sdkhjf

Hurtigruten bytter skip

MS «Finnmarken» blir det nye «hotellet» for crewet under filminnspillingen av «Mission Impossible 7» i Norge.

Det kom fram torsdag ettermiddag. Hurtigruten har fått sterk kritikk for å ha benyttet MS «Fridtjof Nansen» som «hotell» for crewet. Næringsminister Iselin Nybø (V) mente at Hurtigruten brøt norsk lov ved å benytte nettopp dette skipet.

MS «Fridtjof Nansen» er et såkalt NIS-skip, og det er dette som har vært stridens kjerne. MS «Finnmarken» er et NOR-skip (registrert i Norsk ordinært skipsregister), som ikke er rammet av bestemmelsene om «hotellskip». Dette skipet vil ha helnorsk mannskap og norsk flagg.

– Vi er glade for at produksjonsselskapet har vært villige til å finne en løsning sammen med oss, og at de har akseptert Hurtigrutens forslag om å bytte ut MS Fridtjof Nansen med MS Finnmarken som utleieskip i forbindelse med filminnspillingen, sier Anne Marit Bjørnflaten, direktør for myndighetskontakt i Hurtigruten.

I tillegg vil MS «Vesterålen» også kunne benyttes under filminnspillingen av «Mission Impossible 7», fordi dette også er et NOR-skip. Det betyr at både MS «Finnmarken» og MS «Vesterålen» vil brukes videre under filminnspillingen og vil ligge til kai i Åndalsnes resten av leieperioden. Oppdraget for MS «Finnmarken» tar til neste uke.

Forbundene som anmeldte Hurtigruten for ulovlig bruk av MS «Fridtjof Nansen» sier at de er fornøyde med løsningen ut fra den gitte situasjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078