23948sdkhjf

Mer øl- og brus i dagligvare gir gjenvinningsbedrift mer å gjøre

Økt drikking under korona gir gjenvinningsbedrift mer å gjøre.

Siden mars har det vært sterkt redusert grensehandel og delvis stengte utesteder. Samtidig har alkoholforbruket økt under koronaen. Det betyr mer øl- og brusbokser som skal destrueres og gjenvinnes.

Ved Norsk Gjenvinning Metall i Drammen har man mer enn nok å gjøre i disse dager. Skriver Drammens Tidende (DT). Bedriften har spesialisert seg på sammenpressede øl- og brusbokser, som det er blitt mye av siden koronaen slo til for fullt i Norge. Færre har dratt på harryhandel til Sverige, taxfree-butikken har så å si ligget øde som følge av svært lite flytrafikk og mange utesteder har vært delvis stengte. Det gjør at Ola Nordmann har handlet mer i butikken. Og øl- og brusboksene som kjøpes her, skal gjenvinnes. Det er det Norsk Gjenvinning Metall i Drammen nå drar nytte av.

GJENBRUK: Øl- og brusboksene blir presset samme ved Norsk Gjenvinning Metall i Drammen, og så blir de sendt for gjenbruk.

Som eneste bedrift i Norsk Gjenvinning-familien i Norge kan Drammensavdelingen skryte av en metallpresse som presser aluminiumsbokser sammen med 500 tonns trykk.

DT skriver at aluminiumsboksene blir presset i Drammen og så fraktes de til Holmestrand og Hydros aluminiumsverk for smelting og ny bruk. Gjenvinning av aluminium har den fordelen at det krever mindre energi enn å produsere ny aluminium.

«Ved at så mye luft presses ut av returboksene blir gjenvinningen økt med omtrent fem prosent. En kubikkmeter presset metall veier omtrent 1100 kilo. Ved gjenvinning av 8.000 tonn aluminium til en pris på 15 kroner per kilo vil fem prosent økt gjenvinning gi en gevinst på seks millioner kroner», skriver avisa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109