23948sdkhjf

Må stenge ned produksjonen etter koronautbrudd

Bedriften Maritime Construction Solutions AS (MCS) har innstilt driften inntil videre ved avdelinga på Straume i Øygarden og på Laksevåg i Bergen. Årsaken er at flere av de ansatte har fått påvist koronasmitte.

Tirsdag har 14 av de 82 ansatte i bedriften fått påvist smitte. Av disse er 11 utenlandske statsborgere. To av de smittede har bostadadresse i Bergen, mens en av de smittede er innbygger i Øygarden, skriver Øygarden kommune på sin hjemmeside. Totalt er 32 av de ansatte testet. Noen av de ansatte har tatt to tester, heter det videre.

MCS har to avdelinger; Straume i Øygarden og Laksevåg og driver med konstruksjon av stål, rør og overflatebehandling av metall. Det er ulik produksjon på Straume og Laksevåg. De som arbeider med aluminium på Straume er lite involvert i de som arbeider med stål på Laksevåg. De ansatte har norsk og rumensk bakgrunn.  

- Dette er gjort fordi en del av de ansatte bor nær hverandre og for å sikre oss oversikt over smittesituasjonen. Det var nødvendig og rett av bedriften å stenge ned driften for å få kontroll på situasjonen. Jeg vil rose MCS for å gå til dette steget så raskt som de gjorde, sier smittevernlege Jens Eikås.

Daglig leder Ingolf Midttveit sier at tiltakene er gjort i samråd med smittevernlegen i Øygarden. - Etter hvert som resultatene fra testingen forelå, viste det seg at flere var positive uten å ha symptom. Derfor valgte vi å stenge all produksjon på Straume før helgen, og alle de ansatte ble sendt hjem. Vi så det også som nødvendig å stenge driften på Laksevåg, Midttveit. Ifølge Midttveit har man etter dager med intens testing og kartlegging etter hvert fått kontroll på situasjonen. - Om få dager er de første ute av karantene, og vi kan sakte men sikkert starte opp driften igjen. Jeg vil takke smittevernlegen i Øygarden for god støtte og god faglig rettledelse, sier Midttveit. Han har noen råd til de som skulle havne i en liknende situasjon:

  • Steng ned straks, ikke vent eller tro at det går over.
  • Man kan være smittet uten symptom.
  • Test alle.
  • Kontakt smittevernkontoret/lokale myndigheter og spill på lag.
  • Start opp igjen i samråd med smittevernkontoret/lokale myndigheter.

Ordfører Tom Georg Indrevik sier at det er nødvendig å gå ut med informasjon om den situasjonen MCS har kommet opp i. - Jeg er glad for at bedriften gjennomførte tiltakene så tidlig som de gjorde. Dette er et viktig bidrag til å hindre smittespredning blant de ansatte og andre beboere i kommunen. I en slik situasjon er det avgjørende at virksomheter som er rammet av smitteutbrudd samarbeider med de som har ansvar for smittevernet i kommunen, sier Indrevik.

Det er nå 58 personer med bostedsadresse i Øygarden som har fått påvist koronasmitte.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079