23948sdkhjf

Hydro Årdal rammet av koronasmitte

Lokalsamfunnet i Årdal er rammet av et smitteutbrudd. Heller ikke Hydro-fabrikken slipper unna.

Om lag 60 personer i Årdal testet positivt for korona i uke 3. Hydro-fabrikken frykter at smitten skal øke også hos dem.

Sogn Avis skriver at det allerede er påvist smitte ved flere av avdelingene ved Hydro-fabrikken i Årdal, men fabrikksjef Wenche Eldegard vil ikke gå ut med hvor mange det er snakk om.

Flere avdelinger

- Men jeg kan bekrefte at vi har en del som er smittet, og at enda flere er i karantene. Jeg kan også bekrefte at flere avdelinger hos oss er rammet av korona, sier hun til lokalavisa.

Utbruddet i Årdal og ved fabrikken har ført til ekstra-tiltak, og det er blant annet innført munnbindpåbud ved hele fabrikken.

Produksjonen skal gå som normalt, men man følger smitteutviklingen nøye. Det kan bli aktuelt å innføre flere tiltak mot smitte. Det kan for eksempel være en endring i skiftordningene, og det kan også bli aktuelt å hente inn personer fra fabrikken i Høyanger, men så langt er ikke situasjonen kommet ennå.

Egen teststasjon

Ved Hydro Årdal har man egen teststasjon for besøkende, og det har vært et godt forebyggende tiltak.

Og ved det mekaniske verkstedet HMR Hydeq, som holder til i nærheten av Hydros aluminiumsfabrikk i Årdal, har smitte. Denne bedriften samarbeider nært med Hydro. Her jobbes det ifølge daglig leder i kohorter slik at ikke produksjonen stanser opp.

HMR Hydeq AS utvikler og bygger mobilt og stasjonært utstyr for aluminiumsindustrien.

hmr hydeq

KORONASMITTE 2: Også ved HMR Hydeq i Årdal er konstatert koronasmitte. FOTO: HMR HYDEQ

Produksjonsanlegget til HMR Hydeq ligger svært nær Hydro Aluminium Årdal, og er derfor i stand til å dra nytte av et nært samarbeid med elektrolysespesialister, operatører og FoU-personell. Dette gir HMR muligheten til å utvikle det best egnet utstyret for håndtering av elektrolyseovner, etter både dagens og morgendagens teknologi. Anlegget driver både ende-til-ende og side-til-side ovner. tilbyr HMR en rekke muligheter ved tilpassing av HMRs kjøretøy og utstyr til ulike teknologier.

HMR Hydeq ble etablert i 1989, da som en avdeling under Hydro Aluminium Årdal, men er i dag et privat selskap.

Kilde: Sogn Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125