23948sdkhjf

Hele Smith Stål-konsernet er nå miljøfyrtårnsertifisert

Sist fredag overrakte Øygardens ordfører Tom Georg Indrevik Miljøfyrtårnsertifikat til Smith Stål i Øygarden.

Smith Stål er ISO-sertifisert og mange av kravene til Miljøfyrtårn var i utgangspunktet på plass.

Miljøfyrtårn er et verktøy for sertifisering og miljøledelse som skal hjelpe bedrifter til å lykkes med den grønne omstillingen. Etter at bedriftene har dokumentert at de kan få status som miljøfyrtårn, er det klart for utdeling.

30 ansatte ved avdelingen

Smith Stål i Øygarden er en del av E.A. Smith som har en historie helt tilbake til 1869. Konsernet presenterer seg ved å vise til at selskapet kjenner ansvaret sitt og jobber konkret og aktivt for å redusere utslipp og å finne bærekraftige løsninger med reell effekt, lokalt og globalt. 

Konsernet har en omsetning på 4,6 milliarder kroner med totalt 900 ansatte. I Øygarden er det stålavdeling (grossist, kapping og skjering) på kaien på Søre Straume og armeringsavdeling i eget lokale langs Smålonane. I Øygarden er det litt mer enn 30 ansatte. Smith Stål har blant annet levert stål til Hywind Tampen-prosjektet og Northern Lights. 

22.000 tonn med stål

- Selskapet har avtale om å levere 22.000 tonn stål til Sotrasambandet. Dette tilsvarer 1000 tonn pr. måned fram til 2027, sier daglig leder i Smith Stål avdeling Bergen, Frank Brandhaug.

Lokalt ligger omsetningen på om lag 300 millioner kroner. I 2022 hadde selskapet et solid resultat, mens 2023 var et krevende år, og driftsresultatet var negativt i alle forretningsområdene.

Miljø i fokus: Hos Smith Ståls armeringingsavdeling står miljø høyt på dagsordenen. Foto: Vigleik Brekke, Øygarden kommune 

- Men vi ser positivt på utsiktene framover. Aktiviteten har tatt seg opp, sier Brandhaug.

Når de to avdelingene i Øygarden har fått sin sertifisering, har alle avdelingene i E.A. Smith fått på plass Miljøfyrtårn. Tiltak utover strenge krav i ISO-sertifiseringen er blant annet bedre kildesortering og optimal utnyttelse av transport. Selskapet har kjøpt inn to elektriske lastebiler.

Er viktig

- Miljøfyrtårnsertifisering er viktig. Dette er blant annet viktig å ha på plass i forbindelse med offentlige anbud, sier avdelingsleder Ole Petter Berland. 

 

Kilde: Øygarden kommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.407