23948sdkhjf

Seismikkselskap med ytterligere kutt

Seismikk-og oljeserviceselskapet PGS opplyser i en melding mandag at de se seg nødt til å «implementere ytterligere kostnadsreduksjoner».

Det skriver selskapet at det må for få ned den årlige brutto cash-cost-run-rate til om lag 400 millioner dollar. Kuttene skal skje gjennom reduksjon i antall ansatte, omorganisering, konsolidering av kontorer og reforhandling av service-avtaler – pluss en delandre kostnadstiltak.

Les også: Seismikkselskap får ei uke på seg

Bakgrunnen for kuttene er koronapandemien og stor usikkerhet i oljemarkedet som følge av lav oljepris. Dette har skapt særlig store utfordringer for seismikk-næringen, og vil derfor gi betydelig reduksjon i aktivitetsnivået, heter det videre i meldingen.

Tidligere i år lanserte PSG at tre av deres åtte 3D-skip måtte legges i opplag som følge av lavere aktivitet. Nå ser selskapet seg nødt til å gå ytterligere skritt for å effektivisere organisasjonen. Dette innebærer også å redusere antall ansatte på kontorer med om lag 40 prosent.

-Den nåværende markedssituasjonen er svært utfordrende for seismikkindustrien. Vi adresserer reduksjonen i aktiviteten og lav visibilitet med å justere driften og kostnadene. Vi vil nedskalere organisasjonen betydelig samtidig som at vi bevarer kjerneevner og skala for å være i posisjon for å dra fordel av det vi mener vil være et forbedrende marked etterfulgt av den nåværende krisen, sier administrerende direktør Rune Olav Pedersen i en kommentar.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094