23948sdkhjf

Tibnor må kutte: 175 stillinger i Norden kan ryke

Tibnor, et datterselskap av SSAB, er tvunget til å gjøre årlige kostnadsbesparelser på omtrent 150 millioner svenske kroner på grunn av lavere etterspørsel og lønnsomhet.

Det kan bety at 175 stillinger må fjernes.

Tiltakene omfatter alle forretningsområder og land der Tibnor opererer, med unntak av de baltiske landene. Tilpasning av virksomheten vil bli gjennomført høsten 2023.

- Føles tøft

Hvordan effektene på bemanningen vil se ut vil spesifiseres for hvert land i løpet av høsten.

– Det føles naturligvis tøft når mange dyktige kolleger blir berørt. Selv har jeg jobbet i Tibnor i snart 15 år, men samtidig er det helt nødvendig for å bedre lønnsomheten, sier Fredrik Haglund til metal-supply.se.

Målet er å effektivisere og effektivisere organisasjonen, samt sikre forutsetningene for å implementere den langsiktige vekststrategien.

Naturlige avganger

Torbjørn Persson er country manager for Tibnor i Norge. Han sier at det ikke vil bli mange som vil miste jobbene sine i Norge.

 -Vi skal løse dette med naturlige avganger, og ikke erstatte folk som slutter, sier han til Metalsupply. 

- Er det stagnasjonen i boligmarkedet som er årsak til besparelsene?

- Nei, ikke primært, fordi vi ikke er så avhengig av boligmarkedet. Det er hele markedet som har stagnert samtidig som prisene har gått ned, svarer Persson.

Han opplyser at planen for besparelsene skal være klar 1. oktober. Tibnor har 120 ansatte i Norge.

Mindre etterspørsel

– Etterspørselen har avtatt i de fleste land og for å sikre vår lønnsomhet og konkurranseevne i denne situasjonen må vi tilpasse kostnadsstrukturen vår. Ved å gjøre dette kan vi fortsette vår vellykkede vekst- og ekspansjonsreise, sier Haglund videre i en pressemelding.

 

Tøffe kutt: - Det føles tøft, sier konsernsjef i Tibnor, Fredrik Haglund, om kuttene som nå skal foretas i selskapet. Foto: Tibnor

Tibnor har som mål å forbedre driftseffektiviteten ved å justere selskapets kostnadsstruktur og effektivisere organisasjonen. Målet er samtidig å sikre forutsetningene for implementering av selskapets langsiktige vekststrategi.

Tiltakene tar sikte på å oppnå årlige kostnadsbesparelser på cirka 150 millioner svenske kroner, og kan føre til en bemanningsreduksjon på cirka 175 stillinger. Effekten på bemanningen vil spesifiseres når planene for hvert land implementeres, noe som forventes å skje høsten 2023.

Sysselsetter 1200 personer

– Etterspørselen er svakere i de fleste land, og for å sikre lønnsomhet og konkurranseevne i denne situasjonen må vi tilpasse kostnadsstrukturen. På den måten kan vi fortsette den vellykkede vekst- og ekspansjonsreisen, sierHaglund.

Tibnor sysselsetter rundt 1200 personer i Norden og Baltikum. 

Kilde: Metal-supply.se

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063