23948sdkhjf

Kongsberg Automotive skal nedbemanne

Men kuttene kommer globalt, og foreløpig er Norge lite berørt. 10 årsverk i Norge skal bort.

Det var tirsdag at Kongsberg Automotive (KA) meddelte at de skal foreta flere «kostnadsoptimaliserende tiltak for å styrke konsernets konkurransekraft».

10 årsverk i Norge

Til sammen skal det være mellom 150 og 200 stillinger på verdensbasis som blir rammet, men foreløpig er Norge lite berørt av kuttene.

Men ifølge Therese Sjöborg Skurdal, som er kommunikasjonsansvarlig i KA, vil om lag 10 årsverk i Norge måtte borte, skriver Laagendalsposten.

Hun legger til at alle disse kuttene vil komme ved KAs tre avdelinger i Norge: På Raufoss, i Hvittingfoss og på Kongsberg.

Sjöberg Skurdal sier videre at man jobber nå med kostnadskuttene, og at det ikke bare gjelder å måtte si opp ansatte, men også andre tiltak.

Stenger kontor i Tyskland

Som et ledd i å tilpasse seg markedet og være konkurransedyktig, skriver konsernet at de vil fra januar stenge sitt kontor i tyske Dortmund. Det vil skje 1. januar.

Kongsberg Autmotive tror tiltakene som nå iverksettes vil gi en besparelse på 15 til 20 millioner euro årlig.

Bildelindustrien er hardt rammet av dyrtiden i den vestlige verden og virkingene etter koronapandemien. Derfor er det nødvendig å foreta tiltakene for å tilpasse seg markedsforholdene.

- Må hele tiden vurdere

På spørsmål fra Laagendalsposten om avdelingen på Kongsberg kan bli ytterligere rammet av restruktureringen, svarer Sjöberg Skurdal følgende:

– Vi må hele tiden være konkurransedyktige, og det jobbes med å optimalisere produksjonen og det er vanskelig å si hvordan dette blir nøyaktig i fremtiden. Vi må tilpasse oss, og det innebærer også å se hvor vi skal ha produksjon, og hvor vi skal sette våre globale fotavtrykk.

 

Kilde: Laagendalsposten

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093