23948sdkhjf

Tøft fjorår for maskin-bedrift

Etter flere år med overskudd, måtte Østerbø Maskin i fjor notere seg for et underskudd. - Vi tåler det, sier den daglige lederen.

Det er avisa Nordhordland, som skriver om at Høyanger-bedriften Østerbø Maskin i fjor måtte erkjenne at en firedel av omsetningen forsvant på ett år. 2019 endte – etter flere år med millionoverskudd – i fjor med 270.000 kroner i minus, melder avisa.

Les også: Går sammen om hybridløsninger

Østerbø Maskin leverer produkter innen maskiner, notvaskere og strømaggregat.

Det er ifølge tidligere daglig leder, Steinar Holen, flere årsaker til at det ble underskudd i fjor. Blant annet har Østerbø Maskin vært store på leveranser av produktene deres til oppdrettsnæringen. Der har imildiertid salget vært fallende, fordi det er kommet nye alternativer på markedet.

TØFT FJORÅR: Østerbø Maskin i Høyanger hadde et tøft fjorår. 

– I tillegg hadde vi en stor leveranse som glapp for oss. Vi gjorde også en enormt stor innsats på å omorganisere bedriften i fjor. Det kostet mye penger og tid. Vi vokste opp til et punkt, men vi så at vi kommer ikke videre før vi rigget om hele selskapet, sier Holen til Nordhordland.

Les også: Østerbø Maskin kjøper Meland Elektro

Den nye bedriftsstrukturen betyr at den tidligere daglige lederen har fått ansvaret mekanisk avdeling. De tre andre nye avdelingene er produkt, elektro og aggregat. Holen mener at det var helt nødvendig med en omstrukturering av selskapet.

Ny daglig leder for Østerbø Maskin heter Richard Cornell, og han begynte midt under koronakrisen i midten av april. Hans mål er å nå et budsjett på linje med 2018 – før omsetningen stupte.

-Men jeg erkjenner at det kan bli vanskelig å oppnå i dagens marked. Det er definitivt mer press enn før, og flere prosjekter er blitt satt på vent. I tillegg er folk generelt sett mer forsiktige med investeringene sine nå, sier han.

Likevel han god tro på framtida. Han kan røpe til lokalavisa at selskapet jobber med en del nye produkter, og at man kan få lansert disse i samarbeid med andre.

Les også: Går av som daglig leder

- Det ser med andre ord ikke helt mørkt ut, sier han.

Nordhordland skriver at Cornell opprinnelig kommer fra England, men har bodd i Norge siden 1997. Han kommer senest fra stillingen «regional manager» i Veltec AS. De har hovedbase på Mongstad.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109